Tek Mesaj Görüntüle
Eski 04-08-2006, 11:02   #8
asteria
Forum Üyesi

Ömer Yılmaz: "İstanbul'da herhalde yarışma ile belirlenecek en güzel tasarım konularından birisi İDO iskeleleri olabilirdi. Uluslararası mimarlara iş yaptırmak için (gerçekten iyi niyetle yapıldığını ve bu adımların atılmasının doğru olduğunu düşünüyorum.) çırpınan bir belediyeye gerçekten yakışan tavır bu olurdu. Mimarlık dünyasında hemen herkesin kafasındaki endişe ve soru işaretlerini kendi yararlarına değiştirecek bir katkıda bulunabilirlerdi."

Merhaba,

İstanbul Boğazı köylerinin hemen hepsinin bir iskelesi olduğunu düşünerek, her bir iskele için dahi ayrı başvuruların kabul edilebileceği uluslararası yarışmalar yapılabilirdi. Hatta üniversite öğrencileri dahi yarışmalara katılabilir ve yeni yaklaşımlar cesaretlendirilebilirdi.

Doğrusu ben, yarışmalar sonucunda Dünyanın önemli farklı mimarlarının her birinden bir Boğaz köyü iskelesine sahip olmayı çok isterdim. Bu isklelere bir farklılık ve kişilik dahi kazandıracaktır. Aramızda konuşurken veya adres anlatırken 'şöyle mimarisi olan iskele' gibi bir renklilik de hayatımıza katılacak ve belki sırf iskeleleri gezmek için dahi mimarlık öğrencilerine boğazda mimari kültür turları düzenlenebilirdi.

Kendisi açık bir sergi alanı olan İstanbul'a Boğaz'da da böyle bir katkı önemli bir turist trafiği ve artışı anlamına da gelecektir. Yurt dışından bu yapıları incelemek için geleceklerle bir Mimarlık turizmi de kazanılmış olacaktır.

Ve hatta belki bizler Türk mimar ve öğrencilerinden de dünya ölçeğinde yaklaşımlar izleyip sevinebileceğimiz bir yarışma yaşayacaktık...

Çok renkli ve doğru olurdu, belki birileri bunu değerlendirmeği düşünür ve okulları, iskeleleri, karakolları 'üniformalara' hapsetmez...

İyi çalışmalar

En son asteria tarafından düzenlendi : 04-08-2006 13:04.
asteria offline   Alıntı Yaparak Yanıtla