Tek Mesaj Görüntüle
Eski 03-08-2006, 14:32   #8
neriman m.
Forum Üyesi

İstanbul
neriman m. is on a distinguished road
ben hiçbir dergiye üye değilim. içeriğine göre seçip alıyorum. özellikle sayfalarca reklam dolu olan ve "işe yarar" kısmı az olanlardan özellikle kaçınıyorum. o yüzden, domus'a mesela, online aboneyim.

türkiye'deki dergilerden sanırım sadece betonart şu ana kadar çıkan her sayısıyla çok beğendiğim bir dergi. arredamento'nun ciddi içerik sıkıntısı var. tasarım zaten çok zayıf. mimarlar odasının dergisi de aynı şekilde çok eskide kalmış bir anlayışla devam ediyor.

el croquis bence harika bir dergi. çünkü benim dergilerde en çok şikayet ettiğim şey yüzeysellik ve ay sonuna yetiştirme sıkıntısıyla yazılan içeriksiz yazılar. fakat el croquis bu sorunu çözmüş. ele alınan her konu son derece kapsamlı işleniyor. alıp saklamaya değer bir dergi (tabii işlenen mimar beğendiğiniz bir mimarsa).

beğendiğim bir diğer dergi japan architect'in çıkardığı a+u. malesef bu dergiyi ülke sınırlarında bulmak mümkün değil. getirtmeye kalktığınızda ise üyelik istiyor. o ara yurtdışına çıkan kim varsa beğendiğim sayıları onlara sipariş ediyorum.

bence, bir dergiye üye olacağım diye sıkıntıya girmeye gerek yok. çünkü zaten birkaç yıl sonra onları atmak zorunda kalıyorsunuz. en iyisi saklamaya değecek sayıları almak veya beğendiğiniz yerleri kesip geri kalanını çöpe göndermek.

En son neriman m. tarafından düzenlendi : 03-08-2006 15:21
neriman m. offline   Alıntı Yaparak Yanıtla