Tek Mesaj Görüntüle
Eski 02-08-2006, 18:42   #19
Omer Yilmaz
Yönetici

Omer Yilmaz'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
Omer Yilmaz is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin asteria tarafından gönderilmiş
AMV' de şu anda çok sayıda mimar ve mimarlık firmasının işlerini belgeleyen bir arşiv mevcut, bu belgeleri elde etme sürecinde onlara başvuran taraf her zaman Arkitera mı oldu? Bu Veritabanında yer almak isteyen ve kendisi belgeleri sağlayan gönüllü katılımcı mimarların oranı nedir?
Aydan Balamir, İhsan Bilgin, Aykut Köksal, Uğur Tanyeli ve Belkıs Uluoğlu'ndan oluşan danışma kurulunun defalarca toplanarak aldığı prensip kararlar ile oluştu AMV'nin yapısı. Bir mimarın kabul edilebilmesi için gerekli kriterler tanımlanabildiği kadarıyla tanımlandı. Başvuru yapan herkese açık bir yapısı var. En azından bir uygulamanın da yapılmış olmasına dikkat ediliyor... Bahsettiğiniz oranı bilemiyorum, en azından hemen söyleyemem. Ancak en azından bizim kendimize hedef koyduğumuz 13 eski mimar var 2006 yılı içinde arşive almayı hedeflediğimiz. Bunların sayfaları açıldıkça bannerlar ile duyurusu yapılıyor zaten.
Alıntı:
Orijinal metin asteria tarafından gönderilmiş
Ve son olarak; bu yoğun birikimin oluşmuş olması Arkitera'nın aslında mimarların desteğini almış olduğunun kanıtı ki, kimse proje belgelerini kolay kolay teslim etmez. Öyleyse mimarların tanıdığı ve kişisel olarak değer verdiği bir oluşuma Mimarlar Odası'nın tepkisi nasıl anlaşılabilir?
"Destek almak", "kabul görmek" ya da başka tanımlamalar ile bunu anlatabilirsiniz. Ama evet, bu yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Ve ekliyorum:

Arkitera Genç Mimar Ödülü'ne ilk ödül döneminde (2004) bizim tanıdığımız tüm genç mimarları arayarak ödüle başvurmaları konusunda ricada bulunmamıza rağmen 25 civarında başvuru olmuştu. Bu yıl hiç kimseyi aramamamıza rağmen (ve bir önceki dönem başvuran mimarların çok büyük bir kısmı ikinci defa başvuru yapmadığı halde) 16 başvuru geldi ödüle.

"Kendi Arkitera'nı Kendin Yarat" projemize 60 başvuru oldu, bunlardan 16 çalışma bir kitapta yayınlanacak.

"Arkitera İşveren Ödülü" kabul gördü. Hem de sadece mimarlar arasında değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve TED Ankara Koleji Başkanı ödülllerini almaya geldiler...

Daha ne kadar sıralamak lazım? Bunları reklam amaçlı olarak yazmıyorum. Yapılan onca çalışmanın artık değerinin oda tarafından da verilmesini talep ediyoruz.
Eğer Arkitera Forum üyeliği ile ilgili sorunuz varsa lütfen ilk olarak bu linkteki açıklamaları okuyun. Sorununuz çözülmediyse iletişim formunu kullanabilirsiniz. Şifrenizi unuttuysanız lütfen "şifremi unuttum" linki yardımıyla şifrenizi yeniden oluşturunuz.

Özel Mesaj ile yukarıdaki konularda sorular göndermemenizi rica eder, gönderilecek soruları cevapsız bırakmak zorunda kalacağımı peşinen bildiririm.
Omer Yilmaz offline   Alıntı Yaparak Yanıtla