Tek Mesaj Görüntüle
Eski 02-08-2006, 14:19   #16
ayasofya
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

Blog Mesajları: 16
Dediğimiz gibi TDK'nın forumu değil burası.

Öyle yazım klavuzları yürürlüğe sokacak değiliz. Arkitera ciddi bir kuruluş ve yayınları var. Onlar kendi içlerinde bu kuralları uyguluyorlar.

Forum içinde ise öncelikle

"olm"
"asl"
"veryo.. ediyo..."
"öle diil"
"walla"
"kawrayamadım"

gibi anlamsız kullanımları filtrelemek gayemiz. Ayırca bunların ne güzelliği var anlamış değilim. Yok yaşlanıyorum desem o da değil. Edebi bir güzellik mi katıyor. Yok kısaltma desem o da değil. Nedir bilemiyorum.

Bir de özensiz yazımlar var. Nispeten daha az rahatsız ediyor olabilir ama buna da dikkat etmeliyiz.

"geldimmi ettimmi"
"akiterada gördüm"
"bende, sende, oda"
"araba da, ora da, bura da"

Gibi yazışmalar.

Hiç boşluk kullanılmadan yazışanlar ayrı bir hikaye.

Hah klavye hatası olur. Hızlı yazmaktan ileri gelen bir kaç hata olur. Olmasa iyi olur ama belki cümle düşüklüğü olabilir. Anlamı bozmadığı sürece çok da önemli değil. Ancak artık dikkat ediyoruz, inadına forumu bu şekilde dolduranlar var.

Yoksa ben Tescilli İmla Rehberi ya da Türkçe Uzmanı değilim şahsen. Yaptığım hataları da bana gösteren olursa düzeltmek için elimden geleni yaparım.

Asıl amacımız forumu ciddiyetsiz önüne gelenin kafasına estiği şekilde yazıp değersiz kılmaması.

Anlayışla karşılayacağınızı ümit ediyorum.

Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler?

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ

En son ayasofya tarafından düzenlendi : 02-08-2006 16:31.
ayasofya offline