|
AMV'nin daha geniş bir platformda kabul görmesi, desteklenmesi ve sahiplenilmesi için hemen açılış törenini takiben çeşitli kurumlardan destek istedik. Maddi ya da başka herhangi bir fiziksel destek beklemiyorduk. Sadece bu kurumları da yanımızda görmekti amacımız. AMV'yi desteklediklerini bildiren bir yazı ve eğer varsa üyelerine yapılacak bir basit duyuru. Hepsi bu kadar basitti.
Bu kurumlar arasında mimarlık fakülteleri, devlet kurumları, STK'lar var. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İSMD, TSMD, İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, YTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, Docomomo şu anda bir çırpıda aklıma gelen kurumlar.
Mimarlar Odası'nın bu projeye biz istemesek de destek vermesi gerekir.
Biz istedik. Destek verilmedi.
Neden? İşin en eğlenceli yanı burada başlıyor bana göre: "AMV'de bulunan bazı yapıların ruhsat sorunları olabilir" Ya da "odanın tamamen karşı olduğu bazı durumlar AMV'de yer alabilir..." Kendi içinde tutarlı görünen bu tavır aslında basit bir "sebep gösterme"den başka bir şey değil. Neden mi? Ulusal Mimarlık Ödülleri'nde kaçak olduğu bilindiği halde ödül alan yapılar var da ondan? (Sakın yanlış anlaşılmasın bu sistem içinde asla bu tarz durumları yanlış bulmuyorum.)
Gerçek nedeni bilemiyorum. Oda yöneticilerinin bu konuda da bir açıklama yapmasını bekliyorum.
|