Herkese merhaba
Hepinize merhaba, mimarlara da iç mimarlara da!
20 yaşındayım. Hacettepe İç Mimarlık Çevre Tasarımı bölümünü istiyordum ama o puanı alamayacağım. Şu an özel yetenek sınavı ile öğrenci alan "çoğunluktaki" üniversiteleri araştırıyorum. Her şeyden önce bu bölüme girebilmek için hem puan almanın yeterli olması hem de puanı düşük olanlar için özel yetenek sınavı şansının bulunması en güzel şey. Başka kaç meslekte var bu şans?
Gençleri üç saatlik ve sadece çok çalışma gerektiren bir sınava sokarak geleceklerini belirlemek zaten yanlış. Tamam çalışır yüksek puan alırsın, en iyi üniversitede okursun da acaba seçtiğin mesleğe yeteneğin var mı, seçtiğin mesleği gerçekten severek yapabilecek misin? İnsanın hayatı boyunca para kazanacağı mesleği yaparken yeteneğinin olup olmaması ve sevip sevmemesi çok şeyi değiştirir, insanın hayatını değiştirir. Hangi meslek olursa olsun.
Mimar - iç mimar tartışması ise gerçekten komik bence ve bizim ülkemize has bir durum olduğu belli. Çünkü ülkemizde insanlar kendi işini en iyi şekilde yapmakla uğraşmak yerine ( ki bunun nedeni de yanlış meslek seçmiş olmalarıdır ) her işe burnunu sokarlar. Sonuçta da burada olduğu gibi anlamsız tartışmalar ortaya çıkar her zaman her yerde. Tartışmak, fikirleri paylaşmak iyidir, güzeldir ama biz "genellikle" bunu da beceremediğimiz için hep kendi fikrimizi kabul ettitmeye, karşı tarafı sindirmeye çalışırız. Ülkemiz de bu yüzden pek ilerleyemez.
Sonuçta bu sayfaları okurken eğlendim doğrusu. İç mimar olabilmek için de elimden geleni yapacağım.
Herkese mesleğinde başarılar dilerim.
|