|
İletmeye gerek yok okudum hemen.
Efendim
Sadece bu değil devamlı suretle bana eleştiriler gelir. Gelecektir de.
Ancak sırasıyla örnekleri yanıtlamak gerkirse.
Bu forumda o kadar çok AutoCAD kiştabı istendi ki ne siz tahmin edin ne de biz istatistiki bilgiler verelim. Gelen daha ilk mesaj kitap isteğinde bulunuyor. Sadece kitap değil Türkçe Yama istiyorlar. Kırık AutoCAD şifresi istiyorlar. Biz kilitlemekten çok siliyoruz. Hem de direkt siliyoruz. AutoCAD 2007 çıktı ve bu konuda yetkili satıcı bir haber verdi. İlgilendik özelliklerini tarıştık. Ama Google'da AutoCAD 2007 yazınca ilk seferler bizim forum çıktı ya. Günde saydım 17 adet mesaj sildim. Hatta çok komiktir hemen altta kırık AutoCAD isteyen bir konu varken onu okumadan bir konu daha açmış.
Bu forum biraz zor forum. Öyle olmak zorunda. Hoşgörü sınırları alttadır. Roma hukuku der ki kanunları bilmiyordum diye bir mazeret olmaz der. Kuralları elli kere her yerde yazdık. Onları okumadan direkt foruma dalınıyor bencilce bir şeyler isteniyor.
Sonra her soruya cevap vermek kolay mı sizce.
Bakın bir merdiven sorusu soruldu arkadaşlarla saatlerca araştırmasını yaptık. 2 sayfayı geçen bilgi aktarımları oldu. Kafa patlattık.Şİmdi biri ilk mesaj hiç araştırmadan merdiven hakkında bilgi istiyorum dese. Siz de saatlerce bilgi vermiş aramışken forumu bir araştırsanız bulacaktınız demez misiniz.
Böyle bir forumda fütursuzca bu kadar fazla bilgiyi hiçe sayıp anında cevap isteyen o kadar kişi var ki.
Bir de konu ismi "yardımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm"
"acil cevap veriinnnnnnnnnnnnnnn"
"çok acil"
"arkadaşlar bir bakarmısınız" (mısınız ayrı yazılmamış)
Bu kou isimleri nedir.
Artık üzgünüm yumuşak olamıyorum. Olmayacağım da.
Herkes için eşit bir ortam var. Türkiye^de forum kültürü bir garip. Ben HitNet'ten gelen bir kişiyim. Orada da yöneticiliklerim oldu. Forum alışkanlıkları herşeyin mübah olduğu düzen intizam ve ciddi forum isteyenlerin garip ve sert karşılandığı halde. Hatta siz de öyle düşünüyorsunuz.
Düşünün tabii. Ancak yöneticilik kolay değil. Bütün konuları tek tek okuyacaksınız. Tekrarları bulacaksınız. Öyle aynı soruyu elli kere soran mesajları eleyeceksiniz.
Dışarıdan bu işi yapan biri olarak bu sertliğin dahi az olduğunu düşünüyorum. Yöneticilerin kendilerini biraz olaya fazla kaptırmaları ise bu sinerjinin bir gereği hem de sonucu. Burası biraz da profesyonel mimarlar için. Yeni gelen bir kişi öne okumayı öğrensin. Forumu bir anlasın. Nedir ne değildir. Ondans sona yazsın.
Bilmiyorsum mazeret değildir.
Çok yazdım ama kendimi savunmuyorum. Sert olma süreci devam edcektir. Bu bir seçimdir.
Cevapsız sorular var. Demişsiniz. Bu soruları cevaplayan da üyeler. Tekrar tekrar sorulan soruları ben de olsam cevaplamam. O kadar hoş ki.
Ben soru sordum cevaplamadınız. Diye fırça atan var.
Öncelikle kimse zorunda değil sonrasında siz araştırdınız mı soruyorsunuz bir de cevap yoksa kızıyorsunuz.
Hah çok demokratik değil.
Öncelikle hedefimiz demokratiklik değildir. Herkese aynı hoşgörü ile yaklaşamayız.
Sizin eleştirileriniz de yeni değil (Forumu arasaydınız keşke heheh)
Ne yazık bu şekilde devam edeceğimi bildiririm. Arkitera yönetimi ne zaman ki bundan rahatsız olur. Beni gönderir. O zaman sırtımdan da yük kalkar. Ama ben burada oldukça durum budur. Başbakandan hoşlanmasanız bile o başbakanızdır. Benden hoşlanmasanız bile ben de yöneticiyim. Başbakan oyla seçilir ben oyla seçilmedim. İnşiallah forumu oyla yönetici seçecek şekle getiririz. O zaman kesin söyliyeyim
KENDİME OY VERMEM.
Kolay gelsin.
|