Tek Mesaj Görüntüle
Eski 11-06-2006, 14:04   #33
bortluce
Forum Üyesi

İstanbul
bortluce is on a distinguished road
Kent

Alıntı:
Orijinal metin Metin Karadağ tarafından gönderilmiş
Buradaki bütün herşey bir kent içinde geçiyor.

Lastik tekerli tarihi geçit nerede oluyor?

Kentte.

Maddiyatçı(paragöz, bencil açgöz) ile materyalist kavramları kasıtlı olarak nerede birbirine karıştırılıyor ve delil karartmaya tenezzül ediliyor?

Kentte.

Köyünde bir mikro kent olduğunu unutmayalım. Üstelik bunun bir de megakent deyimi de var.

Kentsel Donatı Alanları'nın tam (yani çağcıl bir kent olma kriterlerini yerine getirmiş olmak ya da olmamak) olup olmayışı o kentte yaşayış kültürü ve hukuku ile doğrudan ilişkilidir.

Örneğin, Kamusal Alan - Özel Alan tartışmaları nereye ait ve nasıl bir tartışmadır?

Tüm bunları delil karartma yöntemine hiç başvurmadan yapabileceğimiz yer yani kamusal alan olan kenttir.

O halde devam...
Kent üzerine de fikirler ileri sürmeden önce ben şahsen Türkiye'de ki kentlerle başka ülkeler deki kentleri karşılaştırmaya çalışıyorum.
Uydudan alınan kent fotolarından Afganistan'ın baş kenti Kabul'ü İstanbul'u ve Ankara'yı mukayese ettiğimde Kabul bana daha planlı bir kent olarak gözüktü.
Hele Viyana ile karşılaştırınca da iyiki osmanlılar Viyana'yı işgal etmemişler diye sevindim.
Büyük şehirlerden ayrılıp Anadoluda'ki diğer şehirlerin nasıl planlandıklarını veya planlanmadıklarını geniş bir açıdan incelemek ve neden insanlarımızın bu şekilde yaşamaya mecbur bırakıldıklarını da düşünmek lazım...
bortluce offline   Alıntı Yaparak Yanıtla