Tek Mesaj Görüntüle
Eski 01-03-2001, 14:54   #21
D76
Forum Üyesi

D76'in Avatar'ı

D76 is on a distinguished road
narmanlı

Merhaba!

Narmanlı Hanın restorasyon projesini bugün öğrendim.
Kurul başkanı sevgili hocamızın da yine kendisine çok yaraşır bir işin başında yer aldığını gördüm.

Çok net olarak bilemesek de, ilk mesajdaki çizimden yola çıkarak projenin gerçekten gökkafesvari bir uygulama olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Yalnız, şunu söylemde de fayda var. Genel olarak bizlerin (yani bu konuda daha hassas ve tepkili olanların) restorasyon kavramına çok katı bakabildiğimizi düşünüyorum. Özellikle şu "kat çıkma" meselesini ele almak istiyorum.
Tarihi değeri olan bir binaya ek yapılabilir; yanına, içine, üzerine ama önemli olan bunun nasıl yapıldığıdır.
Buradaki sorun müteahhit zihniyetiyle "kat çıkma" durumudur.

Evet, bence Narmanlı Han'ın yapılacak bir "ek" binayı tekrar yaşar hale getirmekle kalmayıp ona değer bile katabilirdi. Ama bu projede gördüğümüz/ görebildiğimiz kadarıyla bundan sözedilemez bile, yalnızca PARA kazandıracaktır.

Önerilerden bahsediliyordu, benim şöyle bir önerim olabilirdi: Daha önce Namanlı Hanın yanındaki binada bir proje yaptım. Benim daha okulun 2. sınıfında yaptığım proje kesinlikle ideal değildi ama fikir olarak hala orası için
uygun görünüyor.
O bina yıkılıp, hanla da bütünlüğü olan ve bir şekilde birleştirilen bir yapı inşa edilmesi, hem hanın korunması
hem de yenilenmesi ve yaşatılması açısından şu ankinden daha mantıklı bir çözüm olurdu.
D76 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla