Tek Mesaj Görüntüle
Eski 09-06-2006, 14:29   #25
akd1
Forum Üyesi

akd1'in Avatar'ı

İstanbul
akd1 is on a distinguished road
Mesleki Yeterlilik Kurumu ''Yapamaz. Yapmamalıdır.''

Mesleki Yeterlilik Kurumu,

Alıntı:
Mühendislerin, mimarların ve şehir plancılarının yeterliliklerinin esaslarını belirleyemez, denetimini, ölçmesini ve değerlendirmesini, belgelendirmesini ve sertifikalandırmasını yapamaz. Yapmamalıdır.

Bu ülkenin mühendisleri, mimarları, şehir plancıları siyasal iktidarın bir yeni oldu bittisi ile karşı karşıyalar. Biz mühendisler, mimarlar, şehir plancıları gene tümüyle bir oldu bitti ile, tümüyle "ben yaptım, oldu" diyen bir anlayışla karşı karşıyayız.

"ben yaptım, oldu" diyen bir anlayışla karşı karşıyayız.

Mühendislerin, mimarların ve şehir plancılarının mesleki yeterliliklerinin bu kurum tarafından saptanacağı düşünülüyor ise, bunun kabul edilmesi mümkün değildir

Öte yandan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından TMMOB'den istenen "Yetkin Teknik Eleman Kanunu Tasarısı Taslağı", tarafımızca hazırlanarak, "Yetkili Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Belirlenmesi ve Belgelendirilmesine İlişkin Kanun Tasarısı" adıyla 28 Şubat 2005 tarihinde Bakanlığa gönderilmiş ve Bakanlıkça ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine sunulmuştur.

(İMO Yetkin Mühendislik Kurulu, Bahar 2006 Dönemi Yetkin İnşaat Mühendisliği sınavı ile ilgili çalışmalarını büyük ölçüde tamamlamış, yazılı sınavların 15-16 Nisan 2006 günleri Ankara’da yapılacağı duyurulmuştu.

Ancak, kısa bir süre önce, Resmi Gazete’de yayımlanmış olmadığı gerekçesiyle, Danıştay Yetkin İnşaat Mühendisliği Uygulama Yönetmeliği’nin yürütmesini durdurmuştur. )

Üniversitelerin vermiş olduğu diploma, o bireyin mühendislik, mimarlık ve şehir plancılığı kariyerine başlaması için yeteri kadar bilgilendirildiğini belgelemektedir. Diplomadan sonraki süreçte ise meslek örgütleri devreye girmekte ve mesleki uygulama kurallarını bizzat meslek örgütleri belirlemektedir. Tüm dünyada, meslek içi eğitim ve belgelendirme bizzat meslek örgütlerince yapılmaktadır.

Bu gün aklın ve bilimsel bilginin doğruluğuna ve yöntemine inanmayan ve TMMOB'nin yetkilerini budamaya çalışan bir kamu yönetimi ile karşı karşı karşıyayız. Bunun adı da AB'ye uyum olarak ileri sürülmektedir.

Mesleki Yeterlilik Kurumu mühendislerin, mimarların ve şehir plancılarının yeterliliklerinin esaslarını belirleyemez, denetimini, ölçmesini ve değerlendirmesini, belgelendirmesini ve sertifikalandırmasını yapamaz, yapmamalıdır. Ülkemizdeki mühendis, mimar ve şehir plancıları, Meslekî Yeterlilik Kurumu'nun kapsamı dışında tutulmalıdır.
akd1 offline   Alıntı Yaparak Yanıtla