|
Eğlence Bloğu
[quote=Markit]
kanyon'da tasarım yönünden beni hayal kırıklığına uğratan çeyrek küre biçimindeki kütle oldu. inşaat aşamasında çekilen bir programda buranın gösteri amaçlı kullanılacağı söyleniyordu. meğerse sadece an alt katta kürenin dış bölümündeki ufak sahneymiş kastedilen. içinde ise o şekle sığdırılmaya çalışılmış bildiğimiz mağazalar var. öyle bir geometrik şekli böyle kullanmak büyük hata bence. mesela tamamının oval bir kapalı gösteri merkezi olduğunu düşünün, çok daha ilginç bir mekan elde edilirdi heralde. kaçmış bir fırsat olarak değerlendiriyorum.
kürenin dış yüzeyindeki kaplamadaki işçilik de gayet kötüydü. inşaat alanında çalışan arkadaşlar da hemen farketmiş ucu kalkmış, birleşim yerleri kötü levha kaplamayı. aramızda orda çalışan da olduğuna göre belki nedenini öğreniriz. yetiştirme telaşındandır diye tahmin ettim.
[quote]
İyi dilek ve temennilerinize katılıyorum. Ancak projenin içinde bulunan birisi olarak eğlence bloğu yorumlarınıza, işçiliği dışındakilere, katılmıyorum. Bu blok adı üzerinde eğlence bloğu ve içinde sıkıştırılmış dükkanlar sadece çarşı katlarında(B1 ve B2'de) mevcuttur. Kütlesel tasarımda bir küreden dondurma kaşığı ile alınan parça tasarımı biçimlendirmiş. Köprülerle de bütünlüğü sağlanmış. En alt katta bir kitap evinin olması ve yanında bir yiyecek-içecek fonksiyonlu alan bulunması da inanın ince elenip sık dokunan yerleşimlerden. Buradaki her mağaza aynı şekilde elendi veya seçildi. Bu blokta 9 sinema ve şehir kulübü olarak adlandırılacak çatı katı eğlence mekanı var. Bu mekan açık ve kapalı birimlerden oluşuyor, kışın da kapanabilen birimlerle tasarlandı. Şu an bu birimler açılmadı sanırım, ben de projenin son aşamasında başka bir şantiyeye görevlendirildim. Aklınıza takılan bir detay varsa yardımcı olabilirim.
Saygılarımla...
|