Üzülmeeee, devam et...
Yaratıcı bir çözüm bulmanın öncesinde olur böyle şeyler.
Aynı heyecanla yazmaya devam edersen, bizim de karışıklıklarımızı düzeltmemize katkıda bulunursun.
Baaak:...
"... Bu arada A. Einstein'in "Gedankenexperiment" kavramını da göz ardı etmemek gerekir.
"Butünüyle soyut kavramlarla sağlam bir model kurup daha sonra bu modeli fiziki dünyanın kavramları ile somut dünyaya gerçek bir model olarak indir/ge/mek - gerçekleştirmek..."
Bunun için bir dizi özlü söz de söylemiştir. (Tam olarak hatırlayamadım şimdi. Tahminen bir cümlesi şöyleydi:...) "Bilgi önemlidir ancak ondan çok daha önemlisi hayal kurabilmektir."
ne diyormuş A. Einstein?
Bence karışıklık dediğin noktanın üzerine yürü, nasılsa aşacaksın...
Nasıl?:
Su altında vurgun yiyen dalgıçları, eskiden vurgun yediği (basıncı yüksek derinlikten basıncı az, yüzeye hızla çıktıklarında, kandaki helyumun köpürmesine deniyor vurgun)
basınç derinliğine indirip kanının normale dönmesi için saatlerce bekletip yavaş yavaş çıkarırlarmış. Şimdiki teknoloji ile bu işlemin basınç odasında gerçekleşiyor.
Bu örneği neden verdim?:...
Sorunu ortaya çıktığı yere gitmek, sorunun üzerine yürümek, yılmamak en iyi çözüm yoludur.
Başka türlüsü Nasrettin Hoca fıkrasına döner de ondan...
Nasrettin Hoca gece vakti sokak fenerinin altında, yerde düşürdüğü altın parayı arıyormuş.
Görüp gelenlerde aramaya katılmışlar.
Nice zaman sonra birinin aklına sormak gelmiş. "Hocam tam burada düşürdüğüne emin misin?"
Nasrettin Hoca'da, "Yoo ilerde düşürdüm" demiş.
"İlahi hocam, o zaman orada niye aramıyorsun"
Nasrettin Hoca bu kez okkalı bir yanıt vermiş: "Orada sokak feneri yok ki, zifiri karanlık..."

)
O halde devam...
///////
Alıntı:
|
Orijinal metin galantus tarafından gönderilmiş
:k Kafam KariŞti
|