Tek Mesaj Görüntüle
Eski 07-06-2006, 17:29   #27
Markit

Kanyon'a bir defa gittim, izlenimlerim genelde olumlu. herşeyden önce değişik bir alışveriş merkezi olmuş. "kanyon" fikri gayet güzel mimariye yansıtılmış. eksikleri bir yana sırf değişik olmasını bile önemli kabul etmek zorundayız; çünkü sanki başka çözümü yokmuş gibi aynı tipte, biçimde hatta aynı malzemelerle yapılan alışveriş merkezleri peşisıra açılıyor. cevahir'i yapanlar umarım yaratıcığın ne olduğunu anlamış ve öyle bir arazide neler neler yapılabileceğini idrak etmişlerdir.
kanyon'da tasarım yönünden beni hayal kırıklığına uğratan çeyrek küre biçimindeki kütle oldu. inşaat aşamasında çekilen bir programda buranın gösteri amaçlı kullanılacağı söyleniyordu. meğerse sadece an alt katta kürenin dış bölümündeki ufak sahneymiş kastedilen. içinde ise o şekle sığdırılmaya çalışılmış bildiğimiz mağazalar var. öyle bir geometrik şekli böyle kullanmak büyük hata bence. mesela tamamının oval bir kapalı gösteri merkezi olduğunu düşünün, çok daha ilginç bir mekan elde edilirdi heralde. kaçmış bir fırsat olarak değerlendiriyorum.
kürenin dış yüzeyindeki kaplamadaki işçilik de gayet kötüydü. inşaat alanında çalışan arkadaşlar da hemen farketmiş ucu kalkmış, birleşim yerleri kötü levha kaplamayı. aramızda orda çalışan da olduğuna göre belki nedenini öğreniriz. yetiştirme telaşındandır diye tahmin ettim.
kütlelerin oranı ve yeri ise beni rahatsız etmedi. ofis bloğu pek de yola yakın sayılmaz, ayrıca seçilen cam ve güneş kırıcı elemanlarla oldukça estetik tasarlanmış bana göre. yerinde bakma daha iyi fikir verebilir.
Markit offline   Alıntı Yaparak Yanıtla