Alıntı:
|
Orijinal metin celikeloguz tarafından gönderilmiş
Arkadaşlar, herkesin kendi fikrine tabiki sonuna kadar saygılıyım ama kimse bunu unutmasın ki iç mimarlık kendi başına çok kapsamlı bir meslek dalıdır. Kendi içinde çeşitli uzmanlık alanları olan( ışık, ses, renk, ürün, vs.) , direk olarak insan psikolojisini ve ölçeğini ilgilendiren bir meslektir. Türkiye'de 1975 yılından beri resmi olarak tanınan ve meslek odası olan bir meslektir. Hatta kuruluşu bır çok meslek odasından daha eskidir. Türkiye de her sene 700- 800 civarında meslektaşımız çeşitli okullardan mezun olmaktadır.
|
kesinlikle katılıyorum
bir mimarın hem binanın içine hem dışına hakim olması mümkün müdür sizce???
bir kişi her alana yayılırsa bunların hiçbirinde başarılı olamaz..
bu bir gerçektir.
şu ana kadar konuştuğum mimarlık mezunu insanlar bile iç mimarlık konusunda detaylar konusunda bana fikirlerimi soruyorlar.
sonuçta bir mesleği yapmak tecrübe işidir. ve mimarlar bölümden mezun olurken detyalar konusunda yetersiz kalabiliyorlar ve burada devreye beraber çalışmaları gereken biz iç mimarlar devreye giriyor
gerçekten at gözlüklerini çıkartın bence niye bu kadar yanlı yaklaşıyorsunuz iç mimarların sizle sorunu yokken birkaç iş güzarın çıkardığı polemiğe alet oluyorsunuz bence miamrlık büroları organizasyon şekline çalışmalı bir proje de hem mimar hem iç mimar oırtak çalışmalı böylece proje gerçekten düzene oturur.
kabul edin bizim kadar detaya inmenize imkan yok
daha doğrusu hem detaya inip diğer bir yandan şehir planlamacıların ölçepği gibi geniş ölçeğe hakim olmanıza imkan yok
her yere yetişemzsiniz
hem bir bakın bazı mimarlar hem içi hem dışı tasarlıyor diyorsunuz böyle mimarlar zaten bünyelerinde (iyi iş çıkartanlardan bahsediyorum) birçok eleman çalıştıyorlar gerek mimar gerek iç mimar, projeye tek başlarına yetişmelerine imkan yok
polemikleri bırakalım nasıl mimarlığı tasarımı hatta bu bir dünya görüşüy olduğuna göre dünyayı nasıl daha iyi yapacağımızı tartışalım
kolay gelsin saygılar...