Bu konu başlığında mutlak olması gereken bir komut, bahsedilmedi sanırım. Şu anda bir uygulama projesi çiziyorum ve "purge" komutunu 3 yıl önce bana öğreten o hanıma ne kadar hayır duası okusam azdır, e tabi zamanı gelince başkasından da öğrenirdim ama olsun.
Binlerce fazlalık layer var çiziminizde. Hatta ölçüleriniz "ölçü", "ölçüler", "olcu" gibi layerlara dagılmış, bu ve bunun gibi binlerce problem. Ne yapacaksınız, hepsine kalem kalınlığı verebilirsiniz ama renk değiştirmek vb. durumlar söz konusu ise işiniz çok zor.
Burada öncelikle "quick select" kullanacaksınız, daha önce bahsedilmişti. Quick select, çeşitli seçim kombinasyonları ile istediğiniz layer, nesne, şu renkteki tüm çizgiler gibi seçimler yapmanızı sağlar.
Tüm nesneleri doğru layerlara toplayınca bazı artık layerlar kalacaktır. Onları silmek içinse "purge" komutunu kullanacaksınız. Yalnız "purge" sadece fazla layerları değil, kullanılmayan kalem tipi, ölçü stili, yazı stili ne varsa gösterir. İster aradan seçtiklerinizi silersiniz, ister fazlalık ne varsa. Tavsiyem, çizim bitti diyene kadar sabredin, sonra sildiğiniz bir layer yada stili tekrar yaratırken beni hatırlayıp söylenmeyin
Şu güzel pazar gününü çizim yaparak geçiren cass, sevgilerle sundu.