virtus arkadaşıma katılıyorum oss den dolayı gitme hiçbir bölüme ve nasıl mutlu olacaksan onu ol
sonuçta bu senin hayatın
ben ktü lüyüm
okulumla gurur duyuyorum
bana çok şey öğretti kesinlikle öncelikle hocalarımız zaten mimar kökenli hatta hem mimarlıkta hem iç mimarlıkta derslere giriyorlar.
o yüzden çoğu teknik eğitim ağırlıklı bölümümüzün
itü de de aynı sistem geçerli hatta onlar 3 dönem mimarlıklarla aynı dersleri görüyorlar bu arada söylemeden geçemeyeceğim itü ye geçmiş hocalarımız da var
ama mezun olduktan sonra işin zor niye dersen forumda da gördüğün üzere mimar arkadaşlarımızın zihniyeti hala iç mimarları çekemeyecek şekilde gelişiyo çünkü aslında iç mimarlıkta daha çok para var
bu hırs niyeyse herkes kendi kısmetini yer:P
bir diğer sorun mimarlarla savaşmak dışında devletin bizim bölümümüzü pek tanımaması
devlet dairelerinde iç mimarlık kadrosu yok
ve iç mimarların projelerde imza hakkı da yok
karar senin eksilerini artılarını tart gidip bu işi yapan piyasada çalışan mimar ve iç mimarlarla konuş
dışardan bizim mesleğe karışan çok oluyor
sırasında bir ev hanımıda kendince iç mimar hatta piyasada insanlar hiç o üniv de iç mimarlık olmadığı filanca üniv den iç miarlık bölümünü bitirdim deyip iç mimarlık yapıyor
öyle iş kapıyor yani usta da iç mimar turizmci de ev hanımı da bu ülkede herkes iç mimar
ana branşı mimar olanlar iç mimarlık işi almış çok mu