Alıntı:
|
Orijinal metin BRN® tarafından gönderilmiş
Ben de aynı durumla karşı karşıyayım ve nefret ediyorum. Hadi iç mimarlık diye bi kavram var onu anladık da iç'in karşılığı olarak neden bir "dış" mimarlık icat ediliyor. Genelde "mimarlık-iç mimarlık" kavramı da bizde birbirinden çok farklı şeylermiş gibi algılanır ama bence ikisi bir bütündür. Sektörde yapılan işin önemli bir bölümü, mimarlara sunulan işler mevcut yapılar üzerinde olduğundan yani iç mimari işler olduğundan tasarımı yapan insan kim olursa olsun "iç mimar" oluveriyor. Diğer geriye kalanlar da dış mimar oluyo sanırım..!!
|
en iğrencide össden sonra mimarlığı kazandığını büyük hevesle söylerken iç mi dış mı diye soru sormaları....yurt dışında çoğu yerde iç mimarlık olmadığını tasarım,dekorasyon bölümleri adında geçtiğini anlatmak mı gerekir böyle yapanlara bilemiyorum..iç mimarlığı küçümsemiyorum çok sevdiğim ve işlerini iyi yapacaklarına inandığım iç mimar arkadaşlarım var ama sonuçta mimarlığın anne olduğu bir durumda sanki mimarlık daha soğukmuş gibi gösterilmeye çalışılırsa tepki göstermemiz gayet doğal sayılmalı.