Alıntı:
|
Orijinal metin 123456406 tarafından gönderilmiş
2- Quick Select: Bu da vazgeçilmezlerimden; objeleri, blokları, yazıları vs. renk, isim, layer gibi özelliklerini kullanarak hızlı bi şekilde seçip istersek toplu değişiklikler yapabileceğimiz bi komut.
bu komutu nasıl kullanıyorsun ben bir türlü kullanamıyorum yardımcı olursan sevinirim.ve bide 2006 yı kuramıyorum 2004 yüklü oldugu için mi acaba?
|
Arkadaşım bende 2004 yüklü ama tüm versiyonlarda aynı olması lazım. Komutun kullanımına gelince bir örnek vereyim onu yaptığında mantığını anlamış olacaksın.Mesela projende 100 adet X isimli block var, Quick Select e giriyosun Object type bölümünden block referance yi seçiyosun properties den bloğun hangi özelliğine göre arama yapacaksan mesela name seçiyosun, projedeki block un ismi X idi yaaa value kısmına X yazıp OK dediğinde sana otomatik olarak projedeki X block unun adetini komut satırında veriyor. (Dikkat etmen gereken blockları hiç bir zaman patlatmaman ve üst üste yapıştırmaman yoksa sana eksik yada fazla sayı verecektir). Kolay gelsin....
2006 yı kuramamanın sebebi 2004 yüklü olduğu için değildir. Daha önce bende de 2 versiyon vardı kurulumda da hiç prb. olmadı. İstersen satın aldığın firmayla görüş 2006 olduğu için net bişi söyleyemem.