|
Hayel
Aslında yaptığımız iş ülkemizde çok zor.Bunun nedeni ise ülkemizde fikire değer verilmemesi.Yaptığımız iş insanlara hayel satmak.Yapsat inşaat haricinde hangimizin sermayesi var.Sadece bilgi ve hayel gücü ile insanlara bir şeyler vermeye çalışmaktayız.Dediğiniz gibi işimiz bilgisayar operatörlüğüde değil.Bunun çözümü bizim yada sizin gerçekleştirebileceğimiz bir şey değil.İlkokul ve ortaokulda,resim olsun müzik olsun bu derslere sadece tabir yerindeyse kek ders gibi görüp geçmedik mi?Halbuki en önemli olan derslerimizidir.Bununla bitmedi.Sahip olduğumuz kelime hazinemiz ne derece yeterli.Amerikada bir ilköğretim çağındaki ders kitaplarında yaklaşık olarak 4000 kelime hazinesi var.Bizim sahip olduğumuz kelime hazinesi ile felsefe yapmamız mümkün mü?Liselerde edebiyat derslerimiz üstün körü geçilmekte.Ama öğrenemediğimiz edebiyattan dolayı geçmişle aramızdaki bağ tamamiyle şu an kopmuş durumda.Biz tarihi kaynaklarımıza nasıl ineriz?Size soruyorum bir milletin tarihine,sanatına sahip çıkmadan nasıl kimliği olan şehirler ve mimariler olamasını beklersiniz?
Yapıların tasarlanmasından evvel daha büyük sorunumuz eğitim.Eğitim olmadığı sürece ne mimar karşısındaki işverene bri şey anlatabilir,ne karşınızdaki insan sizi dinler.
|