Sayın Aktan
Bu keyifli katkınız için teşekkürler.
Ayrıca Sayın Arıkoğlu ile yazılı olarak konuşurken; "bu konuda yazarken (nedense konuşurken değil. Herhalde dilimin ucuna gelen herşeyi söylemek zorunda kalmamdan. Ama yazılı olunca her zaman hesap verilebilecek bir kanıt olacağı gibi bir saplantım var) heyecandan sarhoş oluyorum" demiştim...
Okyc'nin, Arıkoğlu'nun ve sizin yazdıklarınız nedeniyle aklıma gelen değinmek, yazmak istediğim o kadar çok şey birikti ki şaşırdım kaldım. Yine uykusuz geceler, yola çıktı geliyor.
Sözünü ettiğiniz tarzda, ayrım ilginç. Düşünme alanı sunuyor. Ama yine de içimdeki sorgulama kurtları kımıldamaya başladı. İlerde tekrar bu konuya gelmek istiyorum.
Sorunuza yanıtım: Almanya da, Çin de bana göre bu konu çerçevesinde "
deformatik..."
Alıntı:
|
Orijinal metin mehtapaktan tarafından gönderilmiş
Sayin Karadag guzel bir konuyu ortaya cikardiniz. Michel Freitag in bir kitabi elimde, cok acik olarak Freitag in modern-postmodern karsilastirmasini okuyorum. Aslinda bana surpriz yaratti dusunceleri.
Mesela hukuk sorulari modern-Yapilmis islevlerle ilgili sorular postmodern
Burokrasi Weber e gore modern---- teknokrasi Burnham ve Whyte a gore postmodern.
Normlarin hiyerarsisi modern ve fonksiyonel islevlendirme postmodern.
Geleneksel zitliklar modern ve problemlerin adapte edilmesi ve uyarlanmasi postmodern.
Yapabilmek modern --- kontrol etmek postmodern.
Enstituler modern ve organizasyonlar postmodern.
Boyle devam edip gidiyor. Bunun yaninda utopya ile ilgili cok guzel fikirler edindim.
Ama hala gunumuzun Utopyalari ve benim utopyalarimda herhangi bir degisiklik yaratmiyor.
Yani Almanya mi yoksa Cin mi daha Utopik sizce???
|