|
herkese kayahan ve muhtemel amaçları
okulun temel mantığı bize ıstırap ve acı dolu vakit geçirerek mezuniyet sonrası içine düşeceğimiz ortama hazırlamak dolayısyıla bizim yaptıklarımızı hep küçümserler, bizi aşağılarlar ve iyi birşey yapsak bile şımarmayalım diye söylemezler. son sınıflara doğru psikolojimiz allak bullak olduğunda ise bütün bunlar doğal şeylermiş gibi "e ne varki modunda ortalıkta" dolaşırlar.
Çömezler kayahandan çok hoşlanır çümkü derslerde çok gülerler dönüpte kendilerine laf edecek olduğu zaman o gülmelerini biraz unuturlar, böyle güle oynaya asılmaya götürülen adamlar gibi ipe dizer grubu hani ismide pek uygundur, bir keresinde kayahan turkantoz yazacağıma eskize yanlışlıkla kayan türkantoz yazmıştım hoca tashih verirken son anda farkedip silmiştim ama çokta yanlış yazmış sayılmam.Sevmeyeni çoktur, öğrenciler kişisel becerisizliklerini hocanın arkasından laflarla örtmeye çalışmalarının bir sonucu olarak hakkında pek hoş olmayacak söylentiler yaydılar.Halbuki mesele kimin ne olduğu değil sistemdir, ve yine bu sistemden yakınan koridor öğrencilerinin bir çoğu kendi odasını bile düzenlemekten acizdirler.öğrenciler öğretmenin arkasından konuşur, öğretmenler öğrencilere laf sokar okul uzar ve şov devam eder...