|
Sırf eleştiri olsun diye eleştirdiğimi çıkarmanızın "sırf eleştiri" yapmak olduğunu anladığınızı umarım.
Ben benim çalışmamı çok iyi bir çalışma olarak lanse etmedim dikkat ederseniz.
Mekanı mobilya ile sunarken karşılaşılan önemli sorunlardan biridir bu. Fransız odalarını özel olarak bilmediğimden ayrıca bu odanın neresinin Fransız olduğunu anlayamadığımdan çünkü acaip İngiliz ya da Alman gibi de duruyor ben hala deforme olmuş kamera açılarıyla odayı alagılamakta zorlanıyorum.
Bir diğer anlayamadığım ise gelen eleştiriyi "sırf eleştiri olsun" diye cevaplamanızdır. Eğer eleştirilerin amaçlarını ayırmaya ona bu şekilde cevap vermeye çalışılırsa çalışmanıza eleştiri gelmez.
Gelelim komidin'e. Ee belli ki ahşap duvar kaplamasına ankre. Bunu anlamak çok da zor olmasa gerek yıllarca mobilya tasarlayıp üreten biri olarak. Ben komidin yatak ilişikisine takılmıştım. Küp bir komidin sonra boşluk sonra yatak. Arasının ne amaçla bırakıldığı ve kübik bir nesnenin sırıtmasına takılmıştım. Yanılmışım.
Ancak diğer taraftan ne kadar temiz olsalar bile genel temizlikte otel odalarında duvarlar silinmezler. Bu wenge renkli duvar kaplaması silinmesi gereken bir yüzeydir. Sırf eleştiri olsun diye değil bu ciddi bir sorundur. Otel odalarının bazen bir hafta kullanımdan sonra 1 saatte tertemzi edilip yeni kullanıcıya açılması gerekir. O bir hafta da hele balkon kapısı açıksa oldukça fazla toz birikir oralarda.
İkincisi ben çalışmamı diğer elemanların tasarımı hakkında bilgi vermek biraz da mekanı objeleri ile ayrı ayrı da sunulabilir halini göstermek için örneklemiştim. Galiba asıl benim çalışmaya sırf eleştiri olsun diye eleştiri gelmiş.
Şaka yollu tabii ki eleştiriniz. Eleştirilmesin desek buraya göndermeyiz. Çetin'in şahane çalışmasına bile sayfalar eleştiri yazıyoruz. Ben bu kadar profesyonel adama zor rastladım.
Ayrıca 3. boyut'un yaklaşımı da beni mutlu etti. Ancak amcımız yardımcı olmaktı. Susmasını da sadece yazılanları okumayı da iyi biliriz.
Yani kısaca haklısınız
Sırf eleştirmek için eleştirdiğim payesini yediysem değer verip eleştirmesem de olurmuş.
Yani işinizi şahane olmuş eleştirilecek tarafı da yoktur dersek hoş olur mu?
Budur.
|