Tek Mesaj Görüntüle
Eski 08-02-2006, 11:12   #70
ice
Arkitera Üyesi

Mimarlar odasını ve mimarlar odasına ödenen aidatları tartışmak yersiz ve gereksiz bence. Neden mi gereksiz ? 6 senedir mimarlar odasına düzenli olarak aidatlarımı ödemekteyim . Evet, aidat miktarı çok fazla değil ve ben taksitle ödediğim için bana mail açıdan bir yük getirmiyor. Belki başkalarına getiriyor olabilir.
Ama bence tartışılması ve çözüme ulaştırılması gereken nokta; Mimarlar odasının ne yaptığı ya da ne yapamadığı. Yapılan tek şey aidat karşılığı size ayda bir dergi göndermek ve seçim zamanlarında aramak. Bir odanın görevi bu kadar mıdır? Ha bir de kurs vermek.
bir mimar olarak odadan çok daha farklı bekletilerim var. Forumdaki diğer tartışmalardan da görülebileceği gibi, her sene kaç tane mimar mezun oluyor. Bu mezunların çoğu da -okul dönemimde çalışmamışsa- piyasaya yönelik bilgilerden, uyması gereken yönetmeliklerden bihaber. Peki odamız kaç kez meslek içi eğitim olanakları sundu bizlere? En son hatırladığım Ankara Mimarlar Odasında büro sahibi mimarlar'a yönelik bir çalışma yapılacaktı ve bu sayede mimarların en azından CAD konusunda bakışları değiştirilerek işe aldıkları meslektaşlarına teknik ressam müamelesi yapılmasının önüne geçilecekti. Bu konu kaç sene boyunca kaç toplantıda konuşuldu. Sonuç ne "0" . Diyebilirsiniz ki , kendiniz öğrenin yönetmelikleri yasaları. Evet haklı olabilirsiniz ama o zaman meslek odalarının ne işlevi ve gereği kalacak. Ya da çok daha fazla mı vakit bulabilecekler siyasetçilik oynamak için. Mimarlar odasının yaptığı en büyük aktiviteler hep siyasi ve politik odaklı malesef ve her yönetim değişikliğinde mimarlar odasının tavrı da değişiyor. Ve malesef bunun değişmesi Oda'nın üyelerini mesleki açıdan eğitmeis yönünde hiç bir adım atılmıyor.
Ödenmeyen borçlara gelince, önce hizmet gelir. Üyelerine hizmet etmeyen bir odaya üye olmak, hem de zorunlu üye olmak ve aidat ödemek ne kadar doğru bilemiyorum