|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Selamlar Ben Foruma Yenİ Katildim. Ve 3 D Max Üzerİnde Yenİ Yenİ Çalışmalar Yapiyorum. Bir Boya Firmasında Çalışıyorum. Boya Yapılacak Binanin Fotografi Üzerinde Uygulayacağımız Renkleri işleyip Sunum Dosyasi Hazırlamak İstiyorum. Ancak İlk Araştırmamda Fotoğraf Dosyalarını 3 D Max Ta Açamadım. Bu Konuda Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. saygılar
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
mehaba
Bende foruma yeni katıldım 3d max de resim açmak için önce material editörü (M) açıp kaplayacağınız nesnelerin parametrelerini gösteren arayüzü açın. Sonra arayüzün sağ kısmında yeralan (Standart) ikonunu tıklayın. Karşınıza diğer map ve kaplamalarla bağlantı kuracağınız yeni bir ara yüz açmış olacaksınız. Burada Bitmap'ı tıklayarak resimlerinizi seçeceğiniz pencereyi açmış olacaksınız. Aslında çok basit bir işlem fakat ben biraz ukalalık yaptım galiba affınıza sığınıyorum iyi çalışmalar.
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
neden 3dsmax ?
fotoğraf renklendirmek için neden 3dsmax kullanıyorsun photoshop varken.
max bu iş için değil fotoşop işini çok rahat yapabilir ama renklendirmeden neyi kastettin bilmiyorum tabi.muhtemelen binayı boyanacak rengi görmek istiyorlar bunun için fotoşoptan selecetion ile renklendirilecek alanı seçersin oraya fill ile yuzde 40-45 arası opacity ile doldurursun rengini hue saturation ile de ayarlarsın yoksa max te ne yapsan işkence renderda farklı gözükür efektler ayrıca hiç olmaz sen yorma kendini imana gel fotoşop kullan..
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben de anyabilmis degilim acıkcası ne demek istedigini render almaktan mı bahsediyorsun yoksa sadece renklendirmeden mi photoshop kullanmak daha kolay olur gibi geldi banada anlattıklarına bakılırsa ve anladıgım kadarıyla
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|