|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
3DsMax 5 te default light?
Arkadaşlar ben 3ds Max 5 te Default light ile mevcut olan aydınlatmayı kapatıp sadece benim koyacağım aydınlatma ile efekt vermek istiyorum. Acaba mevcut aydınlatmayı nasıl kapatabilirim? Menü de yeri nerde?
teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
var olan ışıklar tam nerden kapanır bilmiyorum ama dosyayı farklı kaydedip, içindeki ışıkları silip kendi ışıklandırmanı koyabilirsin...
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
default light
eger yanilmiyorsam bildigim kadariyla zaten sahneye kendin isik koydugunda default ayarlar zaten disable oluyo.umarim yanl1is bilgi vermiyorumdur.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
evet doğrusu bu sahneye hiçbir ışık koymazsanız eğer max sahnenizi kendi default ayarları ile ışıklandırmış olacak ama eğer siz sahneye bir ışık koyarsanız onlar otomatik olarak zaten kapanıyor, ayrıca ek bilgi olarak sahne içindeyken koyduğunuz ışıktan dolayı bazen sahnenin tamamını görmekde zorlanırsınız böyle durumlarda default lights ı açmak size kolylık sağlayacaktır. default lightsı açmanız size sadece sahnenin o an görünmesini sağlayacaktır renderda bi etkisi yoktur. Default lightsı 1 ışık ve 2 ışık olarak ayarlayabiliyorsunuz bu ayarlara ulaşmak içinse buluduğunuz görünüşten farzedelimki left penceresindesiniz left yazan bölüme sağ tıklayarak configure dersiniz ve karşınıza çıkan bölümde sağda default lights a tik koyarsanız sahneniz sizin koyduğunuz ışıkla değil de maxin ışıklarıyla aydınlanmış olur ama unutmayın o sadece sahneyi aydınatır renderda sizin koyduğunuz ışıklar hesaplanır... Kolay gelsin
![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Teşekkürler...
Arkadaşlar, hepinize verdiğiniz yanıtlar için çok teşekkür ederim...
iyi çalışmalar ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|