|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
3dsmax animasyon sorunu
3dsmaxte farklı objelir birleştirerek yeni bir şekil yaratıyorum ve bu yeni objeyi döndürürken veya scale ile oynarken birleşmiş parçalar kayıyor ve form bozuluyor.bunu hareketlenme animasyondada devam ediyor ve bozulan parçaları yerine tekrar koyunca durum düzeliyor. bunun daha kısa bir yolu varmı yani animasyonda obje hareket ederken kayan parçaları otomatik birleştirecek bir yol?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yönetici
|
aminasyon yapım sırasında (keyleme) pivot noktarları ile oynadınız mı?
(animate butonu on durumda iken pivot noktarları iel oynadıysanız) oynadı iseniz ondandır. kolay gelsin
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
Hangi versiyonu kullandıgınızı yazarsaniz..
|
|
|
#4 | |
|
Forum Üyesi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
ben de EmreA gibi düşünüyorum.eğer edit mesh yapıp attach ladıyan zaten artık tekbir nesne olmuştur.öğle bir problem olmaması lazım.ama animasyon için eklem oluşurmadan bahsediliyorsa.konuyu uzmanlarına bırakıyorum.sevgiler...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eger grupla birlesitirlmisse sorun olabilir..
Tek bir obje yapmak icin attach, union gibi komutlar kullanmak lazim
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
5.1 sürümünü kullanıyorum, objeleri attachla yada unionla birleştirmedim sadece yanyana getirdim yada üst üste alt alta.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forum Üyesi
|
Sevgili sel, projeni sel alıp götürmeden önce
birlikte döndürmek istediğin objeleri seç daha sonra da üstteki menülerde bulunan use pivot point center 'ın seçili olmasına dikkat et. Böylece herbir nesnen kendi etrafında dönecektir. Yok eğer hepsi birden dndüğünde yer değiştirmesinler kendi aralarında, sadece dönsünler diyorsan use pivot point center değil Use Selection Center seçeneğini kullanacaksın.Ya da sen yeni bir object yaparken şekil çizmeden önce "Start new Shape" seçeneğin seçili değil. Ya da senin objelerin birbirine linle bağlı. Bunları unlink yapman gerekiyordur. Sanırım bunlardan biri senin problemini çözer. Ya da ben senin sorunu hepten yanlış anlamışımdır. Hazır bu arada da rotate komutum da objeleri döndürürken (döndüremyor) çok ağırdan alıyor. Sanırım birim miktarı çok çok düşük diyeceğim fakat prefereces ta da bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Sevgiler.En son okyay_sahin tarafından düzenlendi : 07-12-2004 10:14. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Forum Üyesi
|
sorumu doğru anlamışsınız, herkese teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Diyalog Konugu
|
Alıntı:
Pref->Gizmos->Move/Rotate Transforms->Rotation Increment Umarım faydası olur |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Forum Üyesi
|
Cüneyt senden Allah razı olsun. Benim ki 0,001 olmuş değiştirip 1 yaptım. Çok teşekkürler.
![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|