|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
Bu programlardan hangisini ilk önce öğrenmem daha iyi olur benim için? Birinin üzerine yoğunlaşmak istiyorum...
En son rtheme tarafından düzenlendi : 20-05-2008 20:14. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Mimari modellemelerde autocad ile max bağlantısını düşününce benim fikrim öncelikle autocadi öğrenmenizdir.
|
|
|
#3 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence autocad öğrendikten sonra max kullanmalısın ben eğitimimi öyle almıştım gayet yararlı oluyor bu düzende iyi günler
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sağolun önerileriniz dikkate alıcam bende öle düşündüm ikisini birden alayım dedim ama ağır gelceğini düşündüm...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
Zamanla autocad öğrendikten sonra 3dmax öğrendiğinizde bir bütün olup tamamlayıcı oluyorlar böylece ilerliorsunuz ama devamlı tekrar gerektiğini düşünüyorum unutulabiliyor bende iç mimarım devamlı ihtiyacınız olucak ve cidden mesleğinizi bu programlarla yapabiliyorsunuz iyi akşamlar
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Ben ilk olarak SketchUp öneririm.
En acil tarafından.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Arkitera Üyesi
|
SketchUp o programı bilmiyorum bu yüzden ben bişey söliyemiycem sayın yönetici ama ismini çok duydum açıkçası bende çok öğrenmek istiyorum o programda 3dmax e mi benziyor acaba?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yönetici
|
Efendim.
Google'a uğrayıp bir "sketchup" yazsanız size zahmet. İstemediğiniz kadar öğrenim videosu var.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
çok enteresan bir akşam bu bilen insanların bizat kendilerinden öğrenmemin neresi yanlış arkitera yı neden tercih ediyorum forumları okudugumda çok fazla bilgiye sahip olabiliyo insan google da bende araştırmayı biliyorum sanırım burda soru sorarken biraz fazla düşünmem gerek çok detaylı hatta |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
Benim tavsiyem autocad harici bir modelleme programı kullanmanızdır.Çünkü autocad ile modelleme yapmaya başladığınızda zamanla sahnenizde ki modeller arttıkça sıradan bir makine maalesef S.O.S vermeye başlıyor.Sıradan bir makine ile büyük çaplı modelleme yapmak imkansız hale geliyor.Sketchup çok pratik ve birçok formatta dışarıya çıkmak mümkün.Autodesk programları arasında bağlantı oldıkça iyi bu da kayıpsız aktarım sağlıyor.Revit architecture kullanırsanız bu imkanlardan en iyi şekilde yararlanırsınız.Fbx formatlı aktarım müthiş bir özellik.Archicad ile de modelleme yapıp .3ds formatında 3ds max içine de alabilirsiniz modelinizi.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sketch up ı kullanmasını bir nebze olsun biliyorum tabiki profesyonel değilim. Organik formların modellemesini yapmak için ne gibi yol izlemem gerekiyor genellikle düz formlar üzerinde çalışmıştım ama organik formu modellemeyi beceremedim sanırım
![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Arkitera Üyesi
|
bence ilk olarak autocad
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Arkitera Üyesi
|
Sonuç olarak bütün yollar 3dye çıktığına göre Autocad favorimdir. Temelsiz bina olmaz
![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Arkitera Üyesi
|
hepsini boşver...
önce sketchup... sonra revit derim... ama en güzeli insanın en cabuk ögrenip en iyi kullandığıdır... bu da deneyerek olur... salamlar
|
|
|
#15 |
|
Arkitera Üyesi
|
Tabiki Autocad...
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |