|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
Renderdeki bulanıklık
Öncelikle herkeze kolay gelsin.Arkadaşlar seramikle kaplı bir mekanı render aldığımda seramiğin üzerindeki motifler çok bulanık çıkıyor ne kadar uğraştıysam bir türlü çözemedim bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkür ederim kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Kaplama için kullandığınız imajın çözünürlüğü yetersiz olabilir. Daha yüksek kalitede bir imaj kullanın.
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
kullandığım mapler yüksek çözünürlüklü "tif" dosyaları ve özel kameralarla çekilmiş fotoğraflar, boyutları 16mb tan başlıyor.Photoshop ta jpeg' e dönüştürüp ortalama 5mb a kadar düşürüyorum.Kanımca maplerden kaynaklanmıyor yinede teşekkürederim ilginiz için
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Örnek bi render koyabilir misiniz? Nasıl bir bulanıklık olduğunu anlamak için...
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
ikinci görselde çözünürlükle ve ışıkla bile oynamama rağmen görüntü değişmedi 1.si iç mekanda aldığı görüntüdür.Acaba vray ayarlarında mı bir problem vardır çözemedim.
çizim : autocad render : max 5.1 vray dir |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yönetici
|
Lavabo çok alçakta değilmi. Sanki bir orantı problemi var.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Forum Üyesi
|
çizim sonradan değiştirilecek önemli olan bulanıklığı giderebilmem yinede yorumunuz için teşekkürederim
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Arkitera Üyesi
|
Merhaba @ darcraiden anladığım kadarı ile seramikleri vray'ın material seçeneğinden malzeme ataması yapıyosun....
Birde vray material kullanmadan direkt standart diffuse seçeneğinden malzeme ataması yaparsan bulanıklık ortadan kalkabilir... Specular Highlights ayarlarınıda abartmadan normal bir parlaklık verirsen blanıklık sorunun ortadan kalkar.... Saygılarımla Mehmet ATASAYAR |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Arkitera Üyesi
|
Eğer yansıma (reflection) altında glossy değerini 1'in altına düşürdüysen bulanıklık yapabilir. hemen altındaki subdivision değerini yükseltirsen görüntü netleşir ama render süresi uzar.
|
|
|
#10 |
|
Arkitera Üyesi
|
1-kullandığın material,texture 2- ışık 3-render ayarlarından olur Materialde ref glossiness ın 1.0 ın altında olması ve sub ın düşük olması , texture ın düşük kalitede olması , ışığın yetersiz olması, yanlış konumlanması , render ayarlarından image sampler değerleri ya da indirect illumination ayarlardan olabilir Sırayla gözden geçirerek bu bulanıklıktan kurtulacağını umuyorum Kolay gelsin...
|
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|