|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
3d Max 9'da Tek Kamera ile Farklı Açılardan Sürekli Render Alma
3D Max 9'da bir kamera ile mesela 3 farklı açıdan render almak istiyorum.Bu 3 farklı açıdan renderların birinin bitip kayıt edip ikincisi ve üçüncüsüne geçmesini deniyorum ama yapamadım.Yardım edebilirseniz sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Çok basit bir animasyonla farklı renderlar alabilirsin.
yapman gereken kamerayı 3 farklı frame için 3 farklı noktada olacak şekilde anime etmek ve renderı tek kare değilde sequence olarak almak. Kayıt formatını da avi yerine resim dosyası olarak yaparsan istediğin sonucu elde edebilirsin. Farklı bir yöntem ise 3 farklı kamera kullanmak, böylece kameraları ve render boyutlarını farklılaştırabilirsin. Burda ise track view(emin değilim yanlış hatırlıyor olabilirim) kullanarak kameraların sırayla render almasını sağlayabilirsin. Bu yöntem için daha detaylı bilgiyi akşam bir deneme yaptıktan sonra yazarım. Kolay gelsin ![]()
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
İce'ın ki en basit ve en güzel çözüm.
Ben de aynı yolu izliyorum
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Arkitera Üyesi
|
Rendering menüsü altında batch render var. Kamera açılarını belirleyip ayarları yaparsan otomatik render alıp gösterdiğin yere kaydediyor. Ama ışıkların yerlerini değiştiremediğin için problem olabilir. Kamera açıları benzer olma sorunu yaratabilir. Belki onunda bir yolu vardır ama bilemiyorum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Arkitera Üyesi
|
panoromik render almak isteyenlere buda benden
sahnemizin tam ortasına bir camera yerleştirelim utilites menüsüne girip oradan more seceneğinden panoromik render kısmını tıklayıp çıkacak menüden rendere basalım render bittikten sonra sahnenin içinde gezebiliriz fakat dosyayı kaydetmek için quick time playere ihtiyac vardır |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|