|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
xyz eksenleri yönünde hareket problemi
3d max 9 kullanıcısıyım. mesh veya poly olarak convert ettiğim objeleri vertex'lerinden çekiştirerek formlarında deformasyon yapmak istiyorum. Ancak ilk kez şöyle bir sorunla karşılaşıyorum; top veya left penceresinde seçtiğim noktaların xyz yön gösteren yardımcı ikonu yer düzlemine paralel hareket etmiyor ve açılı duruyor. Bu noktaları hareket ettirdiğimde her nokta başka bir yöne doğru hareket ediyor gitmelerini istediğim tek yöne doğru gitmiyorlar. Bu sorunu nasıl çözebilirim.?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
Resimde kırmızı ile işaretli olan "REFERENCE COORDINATE SYSTEM" ile ayarlama yapmanız gerekecek.Çünkü bazen nesnenin sub-obje moduna indiğinizde burdaki koordinat düzlem ayarı değiştirilmiş olabilir buda transform gizmonun farklı açı ve yönlerde yönelimli olmasına neden olur.
Ayrı ayrı hareket etmeleri ise "USE PIVOT POINT CENTER" "USE SELECTION CENTER" "USE TRANSFORM COORDINATE CENTER" seçim ayarından kaynaklanıyor olabilir. Bu ayarda reference coordinate system kutucuğunun hemen sağ yanındaki buton ve alt butonlarından yapılabilir. Sanırım sorunun çözümü budur. Eğer değilse sebebini ben de merak ederim. ![]() En son THELION tarafından düzenlendi : 15-08-2007 17:11. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Yanıtın için çok teşekkür ederim Thelion. Yanıt gelmeden önce dosyayla baya bir cebelleştikten sonra genel geçerli kuralı uyguladım ve aç-kapat yaptım
Sorun çözülmüştü!!! Verdiğin bilgiler benim için gayet faydalı oldu. Işık ayarları yaparken (sanırım 10 kez falan render aldım) ^dmax yeter artık dedi ve kendini kapattı. Ortaya çıkan sorunda bu recover dosyanın içinde oldu zaten. Bakalım aynı sorun tekrar edecek mi. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|