|
|
#1 |
|
Forum Üyesi
|
silindirik bir yüzeye pencere açmak istiyorum fakat yapamıyorum, pencereyi nasıl binanın yuvarlaklığına oturtabilirim, yardımcı olabilir misiniz?
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
''0''bilgi degilseniz bunları deneyin.
Önce Silindiri olusturun Sonra box olusturun Sonra box'u .BEND modifieri ile bükün ve Daha sonra bolean modifieri ile Silindirde Pencere boslugunu olusturun.İlk Aklıma Gelen bu, Farklı yöntem söyleyen olursa, bende ogrenmiş olurum.Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Arkitera Üyesi
|
....!
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Üyesi
|
Cevabınız için çok teşekkürler, aynı çözüm yolunu ben de denedim fakat "bend açısı" her yerde aynı olmayan bir yapı, dolayısıyla her pencereyi teker teker farklı açılarda bend yapmak çok uzun sürdüğünden daha kısa bir yol bilen var mı acaba diyerek sormuştum, yine de sağolun..
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Üyesi
|
Silindirini 'editablepoly'ye cevir. Sonra, pencerenin üst ve alt sınırını, quick slice yardımı ile kesit alır gibi belirle. Daha sonra, pencerenin yerleşmesini istediğin polygon'ları seç. Extrude komutu ile, istediğin oranda girinti oluştur. Sonra cut ile ayrıntıları girip, istediğin kısımları extrude ederek ayrıntıları oluştur.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Arkitera Üyesi
|
bakın geometri bilgisiyle halletmeye çalışıcak olursak. autocad kullanmayı biliyorum ayrıca ben 3dsmaxle ilgili pek bilgim yok ordan komutlarla yardımcı olmaya çalışacağım size. silindiri çizdikten sonra, merkezden çizgiler çıkarın silindire göre oldukça uzun olsun bunlar. sonra onları birleştirip extrude'leyin. sonrada onu silindirden subtrackleyin. olucaktır.
En son feral tarafından düzenlendi : 01-12-2007 22:02. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|