|
|
#1 |
|
Arkitera Üyesi
|
tüllü abajur içinde ışık efekti
tüle benzer malzeme ile sarılmış abajur modelleyip görselleştirmek istiyorum.
Modeli yaptıktan sonra resimde de eklediğim gibi içindeki ışık efektini yapmak istiyorum; ancak bu efekti nasıl verebilirim? içine bir sphere koyup lens effect glow ekleyip denedim ancak etkisiz oldu. ayrıca içine omni koyup da denedim ancak yıne tam olmadı. Bu efekti resimdekine benzer nasıl yaratabilirim? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Arkitera Üyesi
|
acaba lens efekt ayarlarında mı hata yapıyorum, bu yöntemi kullanan varsa yada bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Üyesi
|
Merhaba bubble, ![]() Bu tür bir aydınlatmanın etkisi için doğrudan 'lens effect'lerin kullanılması istenen sonuçta etkili olmayacaktır diye düşünüyorum, çünki 'lens effect'ler render işlemi sonrasında sahneye ekleniyor ve sadece bir etki yaratma amacı taşıyor. 'Omni light'lar bunun için yeterli olabilir. Yarı çapını (radius) büyüterek ışık küresini büyütebilir ve 'light multiplier'ını 4-5 gibi ayarlayabilirsiniz. Ben tül malzemeyi 'line'larla yaptım, NURBS'e dönüştürdüm ve U-Loft işlemiyle bu şekilde bir lamba elde ettim. 'Shell modifier' ile 0,02 gibi bir kalınlık verdim tül malzemeye. Samimi olmak gerekirse, bir lamba için render süresi oldukça uzun, ama belki bazı ayarlarla oynayarak veya farklı yöntemleri kullanarak bu lambadan beklenen etki yaratılabilir. Örnek: Tüldeki kırıkların etkisi için 'map' veya 'mask' hazırlayabilirsiniz, buna 'bump' uygulayabilirsiniz. Hatta, ışığın alt noktalara daha az ulaşmış görüntüsü için de 'gradient map' kullanabilirsiniz. Bu ve benzeri yaklaşımlarla daha hızlı render olanağı sağlanabilir. Benim ilk etapta bahsettiğim, 'line' + 'U-loft'lu yöntemle elde edtmiş olduğum görüntü aşağıda bulunuyor. (Ortama katılabilecek olan tüm 'indirekt aydınlatma ihmal edildi, ve lambadan yayılan ışıkla yetinildi.) İyi çalışmalar En son asteria tarafından düzenlendi : 05-06-2007 08:14. |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|