|
|
#1 |
|
|
Maxscript, Shockwave ve Lingo
ben nadir olan bir konu olan max script,shockvave,lingo,yazılım dilleri hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.
bu arada ben mimar degilim. Hertürlü mimari çalışma ve hareketlendirme konusunda uzun zamandır çalışmaktayım |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Üyesi
|
Nasıl birşey öğrenmek istediğini anlayamadım ama; şunu belirtme ihtiyacı hissettim. Belirttiğin 3 ayrı taban da, popüler programlama tabanları. Shockwave, flash ve director movie'leri için yaratılmış bir taban ve dünya üzerinde ve Türkiye'de ciddi bi kitle tarafından kullanılıyor. Hem web tasarımı, interaktif CD gibi ve alternatif uygulamaları geliştirmek için profesyonel manada; hem de bu tür ürünleri görüntüleyebilmek için, ev kullanıcılarını da dahil edebileceğimiz geniş tüketici kitlesi tarafından. Dolayısıyla, bu geniş kullanım alanına paralel olarak, yabancı ve Türk bir çok tasarım portalı ve kişisel bu konu ile ilgili geniş bilgi ders ve yayın ile dolu.
Lingo da yine, Director'un programlama dilidir ki, günümüzde DVD arayüzleri de dahil, çoğu interaktif tasarımlar, yine director içerisinde hazırlanıp, programlanmakta. Yine bu konu ile ilgili web üzerinde, nadir diye ifade edilemeyecek kadar ciddi bi dökümantasyon bulunmakta... Maxscript için de farklı bi şey söyleyemeyeceğim Bazı işlemleri oldukça basitleştiren bir 3D studio Max programlama dili. Bu özelliği nedeniyle, bu alanda da ciddi bir paylaşım söz konusu. İnsanların hazırladıkları örnekleri bedava yayınladıkları, binlerce script içeren siteler var. Bir çok eğitim DVD si ve hemen hemen her 3D portalında ciddi bi dökümentasyon var![]() Özetle benim fikrim, bunların hiçbirinin pek nadir şeyler olmadıpı yönünde Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yönetici
|
Öncelikle nadir olmadıkları gibi bunlar yazılım dili de değillerdir.
Ukalalığımı mazur görünüz. Ancak "herkese merhaba" diye verdiğiniz konu başlığının bu script oluşturma tabanlarıyla ilgisini çözemedim. Konu başlığı ile konu içeriği hakkındaki forum kuralını hatırlatırım. Barış Bey gerçekten güzel bilgiler vermiş. Takip edilebilir. Lingo aslında en eskisi. Bir multimedya oluşturma tabanı diyebiliriz. Şimdilerde Adobe'nin Macromedia'yı satın alması ile yeniden canlandırılacak gibi. Shockwave de bir iki boyutlu (şimdilerde daha çok web tabanlı) görsel canlandırmaya yarıyor. Actionscript ile Flash da güzel bir alternatif. Maxscript ise Max üzerinde çalışan bir script tabanı. Oldukça kolay bir söz dizimi vardır. Max'e özel bir iş yaptırmaya yarar. Diğerlerine nazaran 3 boyutlu modellemeyi en iyi görselleyebilendir. Max'in programlanabilirliğini gösterir. Maya'da bunun karşılığı MEL'dir efendim. Maxscript mi güölü yoksa MEL mi tartışmaları hep süregelmiştir. Şimdi ikisi de Autodesk altında iken nasıl bir etkileşime girecekler merakla beklemekteyiz. Konu ismini ben değiştirdim mecburen efendim. Daha özenli konu başlığı bekliyoruz.
Selamlar ve Sevgiler ....................................... AYASOFYA Bu SMGM ne yapar. Eğitimlerde kimi denetler, SMGM'yi kim denetler? Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ |
|
|
|
![]() |
| Yerimi olarak kaydedin |
| Şu an bu konuyu izleyen aktif kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Modları Görüntüle | |
|
|