Tek Mesaj Görüntüle
Eski 17-01-2006, 16:29   #9
Tugrul Yazar
Arkitera Üyesi

Tugrul Yazar'in Avatar'ı

sevgili tefne,

gördüğüm kadarıyla revit ile max'i beraber kullanmak biraz zor. neden derseniz;

revit, temelde bilgisayar destekli bina tasarımı konusunda uzmanlaşmış bir yazılım.

ben biraz bu konuda uğraştım ve diyebilirim ki şu anda revit'in başına oturup max'teki rahatlıkla kütle ve biçim eskizleri veya 3.boyutta anlamsız şeyler yapmak çok sıkıntı verici.. bina bilgi modellerinin kendimce yaptığım eleştirisi de bu zaten.. yani revit'te, archicad'te veya microstation'da herşeyin illa ki bir anlamı var.. kafanıza göre "entity" üretmeniz tabii ki olanaklı ama bu yazılımların yapısı itibariyle biraz ikinci plandalar o yüzden başlangıçta çok zor geliyor ve bıktırıyor açıkçası..

ama revitte anlamlı, (tanımlı) "nesne"ler yapmak çok kolay.. yani kapı, pencere veya duvar çatı vs. gibi..

demem o ki, ikisini bir arada kullanabilirsin ama ikisi olaya temelde çok farklı yaklaştıkları için zorlanabilirsin..

mesela binanın tümünden geçen güzel bir kesit perspektif alacaksan ikisi bir arada kullanılabilir. bunun için çok uğraşırsın ama planları, kesitleri, herşeyi revitte alabiliyor olursun.. bu da artısı tabii..

kusura bakmayın konuyu biraz dağıttım galiba..
yine de sen bilirsin, bir dene diyorum..
Tugrul Yazar offline   Alıntı Yaparak Yanıtla