Tek Mesaj Görüntüle
Eski 14-01-2006, 23:23   #2
güvennn
Forum Üyesi

Ekolojik yaklaşım deyince; bana göre geleceğin nerdeyse bir zorunluluğu hale gelecek ekeoloji mimarlığı, enerji mimarlığı geliyor.
Nasıl adlandırırsak adlandıralım; niye bunlardan uzağız. Okullarda verilen eğitimlerde hatta forumlarda bile bu konulara ilgi gösterilmezken; gerçek hayatta yürürlülüğe girmesi çok büyük bir hayal mi ? Bana acilen gerçek hayata dönmen lazım diyenler var; halbuki o kadar güzel örnekler var ki ! Ne yani gerçek hayatta rant peşinde mimarlıktan uzak müteahhit zihniyetleri var diye mimarlık kimliğimizi unutmak mı lazım.
Ben daha öğrenciyim; bir şeyler öğrenmeye kendimi geliştirmeye çabalıyorum ama bazen kısılıp kaldığımı hissediyorum. Araştırıyorum bir şeyler bulmaya çabalıyorum ama bir yerde yabancı dilde takılıyorum; bu yüzden hiç sevmediğim yıllardır öğrenimini gördüğüm ingilizce öğrenme çabalarıma devam ediyorum.
Öğrenci olmama rağmen büyük bir hevesle aldığım ecohouse2 yi anlıyarak özümseyerek okuyacağım günü iple çekiyorum. Ne vardı yani türkçe böyle bir kitap; kaynak olsaydı. Ne vardı yani...
Ne vardı okullarda hocalar bu konuda daha duyarlı olsalar; ne vardı yani...
güvennn offline   Alıntı Yaparak Yanıtla