Tek Mesaj Görüntüle
Eski 11-01-2006, 12:43   #9
asteria

asteria is on a distinguished road

Merhaba orange,

Pek çok konuya değinmişsiniz yine mesajınızda...herşeyden biraz biraz...
Bayramlar Dünya üzerindeki Mimarlıkla ilgili faliyet ve tasarıma yönelik düşünceleri ve zihinsel tartıları erteleyemiyor elbette..tasarıma odaklı eğitimli bir beyin hiçbir duraksamaya girmeden aynı tempoda 'tartmaya' devam ediyor, sorguluyor ve yanıtlara ulaşıyor...İyi ki öyle oluyor, bu bayramların bünyesinde gelişen olaylar dahi mimari için sorgulama alanları yaratabilir konular içeriyor diye düşünüyorum..

Rendering forumunda tartışmaya açılmış ve benim de katıldığım pek çok projenin irdelendiği girişimler mevcuttu , haklısınız...bu tartışmlar esnasında sorgulayan bir itici güç olmaya çabaladım ancak benim yoğun ilgim aynı ilginin diğer üyelerden de geldiği anlamına gelmedi..Benim gözlemime göre hatta fikir belirtmekten çekinildiğini düşünüyorum..

İşte bu nedenle öğrencilerin eğitimlerinin çok daha erken bir döneminde bu tür forumlarda bireysel olarak korkmadan fikir sentezleri yapmaya çabalamalarını ve bu tutukluğu kırmalarını ümit ediyorum... Pek çok öğrenci çalıştığı yer veya okulu endişesiyle önceleri anonim kalmak isteyebilir, güven sağlandığında daha belirleyici roller üstlenecekler diye düşünüyorum...

Bu sadece İstanbul'un yeni yapılanma sürecine yaramayacaktır, tüm Türkiye'deki projelerin adının geçebileceği bir ortam olacaktır, hatta belki yurtdışında okuyan Türk veya yabancı diğer öğrencilerin de ortak çalışmalara katılmasına davetiye oluşturacak görüşmeleri de başlatacaktır..

Böylece kendimizi tanırken, dünyayı da tanımak, farklı görüşlerin penceresinden bakma sabrını da geliştirmek imkanı doğar...çünki karşılıklı verimli tartışmalar yapabilmek için önce tarafların biribirlerine tahammül edebilmeyi öğrenmesi gerekmekte, aksi taktirde masadan erken kalkılır ve verim almaktan söz etmek mümkün olmaz...

Ben böyle bir çerçeveden bakıyorum yeni tartışma forumları hazırlıklarına, beklentilerim düşüncelerin kalite seviyesinin yükseltilme çabasını görmekten ibaret...

'Toz pembe' görünmesi gerekmiyor haklı girişimlerin başlaması için...yetenek dahi uzun çalışma saatleri sonucunda ışıldıyor ve takdir gören ürünlere dönüşüyor...

İyi çalışmalar
asteria offline   Alıntı Yaparak Yanıtla