sevgili asteria siz de hatırlarsınız render forumunda bir tartışma olmuştu bir proje üzerine viyanada yatay şehir gibi birşeydi başlığı da sizin de içinde olduğunuz, işte o başlıkla karşılaştığım anda benim bu tip birşeylerin yapılabileceğine dair ümitlerim doğmuştu... ümide gerek yok çok da güzel bir şekilde %90 uygulamaya geçmişti bile.
adını koymak, teşvik etmek sonradan meyvelerini hepbirlikte toplamak olmalı amaç sadece.
bin kere de olsa yazacağım, neyimiz varsa eteğimizde dökelim bu masaya, herkes elindekini saklarsa kimsede olmadığını sanarak geleceğimiz hakkında ümitsizliğe kapılıp yine pek çok mimarımızı sadece yurtdışında çalışmaya teşvik edeceğiz.
ha tabi aynı şekilde olmayacak bir önceki nesil ile, nede olsa ekonomik koşullar nispeten iyiye gidiyor, istanbul çok daha popüler dünyada hak ettiği yere geldi sayılır artık... güzel şeyler oluyor, mimarlık yapmak için harika bir ortam oluşmak üzere.
yapılacak çok proje var. tek bir mimar değil binlerce çok iyi mimar ekmek yiyecek bu şehirden. biz de olalım bunun içinde, yabancılarla birlikte inşa edelim yeni istanbul'u... bunu da mezun olmadan önce hayal etmek için en özgür olduğumuz zaman yapabiliriz. okullar da öğrenciler de içinde olmalı...
çok iyi kritik yapabilen, zehir gibi, imkanların yetersizliğinden tam olarak istediklerini yapamamış belki de çok tecrübeli birikimli mimarlarımız da var, onları da karşımıza değil yanımıza alalım.
binkere aynı şeyleri yazıyorum ama

yazdım işte önemli bulduğum için.
ve tabi çok teşekkürler fikirlerinizi paylaştığınız için. tabi ki herşeyin bu kadar toz pembe olmadığını düşünebilir birçok kişi ama...
...hedef
bayram tatili diye mimarlığı bir kenara bırakmayacak
ndg, asteria, orange'ları çoğaltmak olmalı