Tek Mesaj Görüntüle
Eski 10-01-2006, 20:53   #4
thereisnospoon
Forum Üyesi

thereisnospoon is on a distinguished road
Lightbulb öneriler

Mesajı düzeltmek zorunda kaldım arkadaşlar, çok çok özür.Büyük karışıklık olmuş..hemmen durumu düzelteyim.

"Arkadaşlar, işlemcilerde Mhz ile ölçülen değere dikkat edin,funa FSB hızı denir.Anakarta takılacak RAM'ler ile bu rakamlar aynı olmalı.bu durumda ne kadar yüksek FSB hızı,o kadar pahalı RAM anlamına gelmekte.yani 1066 Mhz destekli işlemciye gidip 533 Mhz destekli RAM düşünmeyin,bilgisayarlar böyle bir konfigürasyonda malesef çalışmazlar.."

demişim. YANLIŞ.

Ayrıca Xeon işlemciler server'larda kullanılır,bunların soğutma sistemleri için bir işlemci fiyatı kadar daha para ödemeniz gerekir,öyle şeyleri evde pek denememenizi öneririm

3D Max vb. yazılımları kullanmak üzere yüksek hız isteyenlere püf noktaları :

Hız için en önemli referans noktası anakart - işlemci - RAM konfigürasyonudur.

AMD işlemci tavsiye etmiyorum.Overclock düşünmüyorsanız beklediğiniz performansı vermez.Overclock işleminde de fazladan soğutma sistemleriyle uğraşmanız gerekir,bu da bilgisayarınızdan fazla ses çıkmasına sebep olacaktır.

Anakart olarak Intel öneririm.Zira doğal olarak Intel marka bir anakart ile Intel marka bir işlemci, diğer tüm konfigürasyonlara göre daha iyi uyumludur ve yüksek hız sağlar.L2 belleğe de dikkat edin.İşlemcinin yerel belleğidir ve işlemci ile aynı hızda çalışır.RAM den önce işlemlerin yazıldığı ve okunduğu ön bellektir.Kapasitesinin yüksek olması avantajıdır (örn : 2 MB çok iyidir.)

RAM olarak TwinMos markasını öneriyorum.

Harddisklerinizi SATA II tipinde seçmeniz de hızınıza hız katacaktır.Yalnız dikkat : anakart buna destek vermelidir.Önerim, IDE desteği değil de (çünkü bu teknoloji artık eskidi ve yakın bir süre sonra ömrü dolacak) sadece SATA ya da SATA II desteği veren anakartları seçmeniz..

Ve diğer önemli nokta : Ekran kartı. PCI E (PCI Express) ibaresini gördüğünüz ekran kartlarını seçmenizi tavsiye ediyorum, çünkü AGP destekli olanlar da artık kullanımdan kalkmak üzere.Şu an en üst düzey bildiğim kadarıyla PCI E x16 teknolojisi. Dikkat : Burada da anakart desteği olmak zorunda.PCI Express girişi olmayan anakarta ekran kartını takamayız Bir de üzerinde soğutma sistemlerini ve DDR RAM bulunduran ekran kartları bilgisayarınızı uçuracaktır.(fiyatları da yüksek olacaktır)

Eh bu kadar güzel bir sisteme güzel bir de ses sistemi alın da tam olsun Creative ya da Sony diyorum.

Bu parçalar dışındaki diğer parçalarda dikkat etmeniz önereceğim nokta : SIS chipsetli parçalardan uzak durun.SIS chipseti nedir demeyin, kısaca SIS ibaresini gördüğünüz parçalardan da uzak durabilirsiniz

Monitör olarak (evet pahalı da olsa ) Sony Trinitron Multiscan modellerini önermekteyim.Görüntü yenileme sıklığının geniş seçeneklerden oluşması ve ekranın kesinlikle yansıma yapmaması hem renkleri daha iyi görmenizi sağlayacak,hem de göz sağlığınızı önemli derecede koruyacaktır. İster 3D ister başka tür olsun,görsel tasarım yapmak üzere kullanacağınız bilgisayarlarda LCD ekranları kullanmamanızı öneririm.Ne kadar iyi olursa olsun, hiçbiri TV mantığına benzer mantıkla çalışan masaüstü (bunlara CRT denir) monitörler gibi RGB ya da CMYK (yani renk) değerlerini tam olarak yansıtamıyorlar..

Laptop düşünen arkadaşlara önerim, şu anki modaya uygun olarak mobile technology kullanan düzüstülerle 3D tasarım programlarını kullanmanızı pek önermem.Ha illa ki dizüstünde tasarırım ben diyorsanız Apple'ın Macintosh dizüstülerini önerebilirim Ancak bu bilgisayarlarla çalıştığınızda LCD ekranda çalışma zorluğunu da laptop'ınızla birlikte taşımış olursunuz.

Masaüstü bilgisayarlarda önerebileceklerim bunlar.Bunlarla uğraşamam diyenlere de çözüm var : tabii ki Macintosh..

Umarım iyi bir rehber olmuştur.Daha detaylı bilgi isteyenlerin sorularını bekliyorum..

Yanlışlar için gerçekten çok özür arkadaşlar. Bellek desteği ile FSB hızını birbirine karıştırmışım.Hemen düzeltiyorum!Aşağıdaki son mesajıma göz atınız..

En son thereisnospoon tarafından düzenlendi : 11-01-2006 14:00 Nedeni: bu mesaj bir karışıklık sebebiyle düzeltilmiştir.
thereisnospoon offline   Alıntı Yaparak Yanıtla