Konu: Doruk Pamir
Tek Mesaj Görüntüle
Eski 13-02-2002, 10:17   #2
rennie
yönetici

rennie'in Avatar'ı

rennie is on a distinguished road
Gökkafes, Mimarlık Eleştirisi ve Postmodernizm'e dair...

Doruk Bey, Aslında tüm tartışmanın bu yönde gelişmesinden çekinerek ilk soruyu soruyorum. Umarım düşündüğüm gibi olmaz ve diğer yapılarınız hakkında da konuşulur. Tahminimce Gökkafes binanız ile ilgili olarak bu forumda size eleştiriler gelecektir. Benim öğrenmek istediğim bir kaç nokta var Gökkafes ile ilgili. Bundan sonra bu konu ile ilgili gelebilecek sorulara zemin oluşturması açısından cevaplarınızın önemli olduğunu düşünüyorum. Öncelikle Türkiye'de adı en çok anılan bir binanın mimarı olarak bu bina ile ilgili yaşanan süreçleri bize çok kısa da olsa anlatabilir misiniz? Mal sahibi kimdir; sizi nasıl buldu; nasıl imar izni alındı; söylendiği gibi Valilikçe arazisinin ilçe sınırı Şişli sınırları içinde kalacak şekilde değiştirildi mi; projenizde malsahibince değişiklikler sizin rızanız olmadan yapıldı mı;... ve bunun gibi pek çok soru....

İkinci sorum daha genel bir soru olacak: Bu bina ile tüm tartışmanın ekseni "Mimarlık Etiği" tartışmasına kaydı ve binanın eleştirilmesi geri planda kaldı hatta hiç tartışılmadı. Bu kadar emek verdiğiniz ve düşünce ürettiğiniz binanızın mimari tartışmasının hemen hemen hiç yapılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz.

Üçüncü sorum çok daha genel bir soru: "Fluxus" adlı kullanıcımızın hemen hemen her konuğa sorduğu soruyu size de soracağını tahmin ederek ben başka bir soru soracağım: Postmodernizm sizce nedir?

Teşekkürler.
rennie offline   Alıntı Yaparak Yanıtla