|
Mimari kimlik
Sayın Avcıoğlu,
Beni gerçekten bir telaş aldığı doğrudur çünkü maalesef gurur duyduğum ülkemden Rotterdam'a Enstitude Konferansa cağıracak mimar ismi bulamıyorum. Sizin binalarınızın birkısmını biliyorum, diğerlerinide bir bir takip ederek de biryerede varamayacağımı biliyorum. Işleriniz incelikli, detaysal olarak kaliteli saygılıyım Siz bu projeleri konferansla sunmaya buraya gelseniz çok memnun olurdum. Ama bu eleştirel ortamda inanın sizi çiğ çiğ yerler.Siz sunumlara binalarınızla mı gidiyorsunuz? Elbetteki projelerinizi tanıtan belli bir niteliği taşıyan fotoğraflarınızla.Bizde uzaktan bu şekilde sizle tanışıyoruz. Bu diyalog dan Arkitera'da asılan fotograflar sonrasıda daha bir karamsarlığa kapıldım. Artık herkes iyi detayları çözülmüş bina tasarlıyor teknoloji sayesinde.Akademik ortam dünyada acımasız ve buradaki mimarlar enayi değiller herkes deli gibi okuyor ve gelişmeleri takip ediyor sizinde bunu yaptığınızın bilincindeyim ama daha çok başarılı olmanız ufak fakat derin olan bu çizgiyi atlamanız ile ilgili, umarım bu yapıcı eleştiriler herkesin düşünmesini sağlamıştır. Katkılarınızla ve herkesin mimari kimliğimizin ne olduğu, nereye gittiğini belirlemek açısından umarım harekete geçirir. Bu konuda yol almak için sizin ve her mimarın bu sanal ortamdaki kargaşadan kurtulup bir araya gelmesi, çaba harcaması gerektiği inancını taşıyorum.
Saygılarımla,
Arman Akdogan