Tek Mesaj Görüntüle
Eski 18-11-2005, 23:03   #2
rapsodyred
Forum Üyesi

rapsodyred'in Avatar'ı

rapsodyred is on a distinguished road
Serbest El

Kesinlikle kalemin gücüne katılıyorum. Ben Autocad'te veya 3d programda proje hazırlayabiliyorum. Fakat kesinlikle tasarım aşamasında , yani proje oturmadan bilgisayarın başına geçmiyorum. Sadece bazan projede malzeme etkisini görebilmek için , 3d kullanıyorum. Hocalarımız da en azından 6. projeye kadar bilgisayarda bişeyler yapmızı istemiyor.
Burada sanırım biraz özentiden kaynaklanan cehalet var, bilgisayar kullanımında. Dergilerde , internette 3d max çizimlerini görenler yurt dışında mimarlık eğitiminde sadece bilgisayar kullanılıyor sanıyorlar veya bilgisayara çok hakim olarak mimarlıkta çok öne geçebileceklerini düşünüyorlar.
Oysa bilgisayar sunum için kullanılıyor. SERBEST EL. denilen şey hepsinden önemli.Sahtekarlıkla , bişeyin üzerinden giderek çizilen serbest el değil, gerçek serbest el...
Gerçek ruh ve kimlik serbest elden çıkar. Ama kişisel yeteneğini bunu geliştimeye harcayamayanlar bilgisayara sarılıyor. En üstün teknolojide üretilen otomobiller bile önce eskiz aşamasından geçiyor. Serbest eli geliştirmeden bilgisayar başına geçen mimarlık öğrencileri , kesinlikle mimarlık yaptıklarını sanmasınlar.
Hiç mimarlık eğitimi almamlış, kendini 3d konusunda geliştiren herhangi biri de o çizimleri yapabilir. Onlarada CAD veya 3D operatörü denir...
rapsodyred offline   Alıntı Yaparak Yanıtla