|
BLUR
1. gaarchitects.org Teoman Madra tarafından yapıldı. D.D.’nin ortaklığı ile gadarchitecture adını aldık. Ve yeni web sitesi Can Burak ve D.D. tarafından geliştirildi. GAD daha kapsamlı bir site ve daha kabiliyetli..
2. Terminal-nyc öncelikle ortağı ve yatırımcısı olduğum, NewYork’ta kurulmuş bir tasarım ortamı şirketi... amacı öncelikle genç tasarımcılara fırsat tanıyan ve daha çok ikamet eşyaları ve ofis nesneleri tasarımlarına yer veren küçük bir showroom’u, prototip sergileri organize etme özelliği var... ve gruba dahil çok değişik ülkelerden tasarımcı portföyü var. Ben terminalin içinde gidip gelen nomadic bir ortağım ve şimdilerde daha çok nesne-mekan ilişkisi, yeni materyaller ve fonksiyonlar ve düşük bütçeli productlar üzerine bir line oluşturmaya çalışıyorum.
3. Chan-ga’ya gidiniz, görmeden kimseye inanmayınız, bana bile... siz göresiniz, kullanasınız diye yapılıyorlar. İnşa edilmeseydi, şöyle olacak diye anlatabilirdim. Orada var ve duruyor hala.. “Bir zamanlar Chan-ga diye bir yer varmış.....................” bu komik olurdu.. yani buraya ait tek merak ettiğiniz mahremiyet mi? Bense incelik kalınlık, ışık, gölge, transparanlık ve opaklık arasındaki pazarlıkta buluyorum mimarlığı, sosyal davranışlarla, bilim, teknik, sanat arasında bir yerde.... birbirlerine olan etkileri ve nasıl mimarileştirebiliriz, aklımızda ve toplumsal bellekte buna ne kadar izin var...
4. Yüksek yapı projesinde slüet açısından değil de program ve karşıtlık açısından konuyu tartışmak için bir öneri-yaklaşım olarak ortaya attım. Ayasofya’nın sonradan eklenmiş Sinan dönemi minareleri ile Harem sırtından, Acıbadem, minibüsle toplu taşımacılığın çözüldüğü konut bölgelerinin konumları arasında bir yere oturtmak... Ayasofya gibi en eski ve en değerli bir cesaret yapısı ve minareler gibi hala inanılmaz bir bakış ve davranış şekli gösteren yüksek ve ince yapılara 1500 yıllık bir zaman ve 300 yıllık direnci sağlayabilen yapılara, bugün hangi şiddette bir ölçek ve durum karşılık gelirdi.
5. Bu bir başlangıç.. Sürekliliğini sağlayacak karı ettigi surece... önce İstanbul’un, sonra Türkiye’nin, sonra dünyanın değişik yerlerinde açılması düşünülüyor. Proje International Unilever Company’den onay gördü. Ekonomik ve uygun yer arayışları sürüyor...
|