Tek Mesaj Görüntüle
Eski 31-10-2005, 17:25   #79
cecille
Forum Üyesi

Alıntı

Bayapy:

Mimarın ben herşeyi yaparım mantığına İç mimar da ne yaptığınız tarihinizden belli şeklinde cevap verebilir o zaman bu ülkede.Heleki İç mimar matematik bilmez gibi bir cümle sarfedilmiş hayret etmeden gülerim buna ben.Ülkemizde İç mimarlık eğitimi 1925 yılından beri veriliyor ve gidişat onu gösteriyorki trendi iyice artan iç mimarlık olgusu nihayet bu ülkenin yapılarını güzelleştirecektir.(her anlamda güzel güzeldir) Yetenek sınavıyla öğrenci alan İç mimarlık bölümü mimarlık gibi değildir Yetenek Tanrı nın bir lutfu olarak kabul görülür.

CEVAP:
Bu ülke mimarisinin tarihinde ne varmış anlamadım. Mimar Sinan la okuduk biz, Sedad Hakkı Eldem le büyüdük. Osmanlı mimarisi, Selçuklu mimarisi, vs. bunları okuduk öğrendik. Mimara laf atacağız diye, bu ülkenin mimarlık tarihine laf atmak daha çiğ olmaz mı sizce. Ayrıca şehirler, yapılarıyla hatırlanır. Eyfel kulesi, Ayasofya, Bizans surları, Çin seddi,vs vs Dubai Towers projesi çıktı, İstanbul dünya web sitelerinde at koşturuyor...............
Önce mesleklerin temellerine bakalım, iç mimarlar matematik bilmez demedim ki ben, İç mimarlık bölümüne yetenek sınavıyla öğrenci almak, mimarlık bölümüne de fen/matematik puanıyla öğrenci almak, mimarlığın matematik ağırlıklı bir meslek olduğunu göstermiyor mu? eee, öyleyse ne kızıyorsunuz?

Her ülkede çarpık kentleşme var, USA de, Avrupa da, heryerde.........Mimarın suçuysa bu, sorarım size, Türkiye de, buna yapı izni veren belediyelerden niye bahsetmiyorsunuz? Yapı izni alan Park otel, Süzer binası yapılmasın diye mimarların başkaldırışını ne çabuk unuttunuz? Bugün kü gökdelenler semti Levent ve Maslak bir zamanlar boğaziçi sit alanı içindeydi, burayı acımasızca satan Dalan dönemi belediyesini unuttunuz mu? Şimdi İstanbul'un tepeleri mi kaldı, her tepede onlarca gökdelen.........
En basiti, dünyanın heryerinde dış kapılar, dışarıya açılır. Siz dışarı açılan kaç tane banka kapısı, otel kapısı, hastane kapısı restaurant kapısı vs. biliyorsunuz, Mimar dediğiniz kişi bunu yapmadıysa, binayı dekore eden içmimarlar siz bu hatayı niye düzeltmiyorsunuz? Bakın çevrenize görün kapıları.... Onun için önce ne dediğimizi karşılıklı anlayalım.
cecille offline   Alıntı Yaparak Yanıtla