Tek Mesaj Görüntüle
Eski 31-10-2005, 16:43   #78
cecille
Forum Üyesi

bayapy ve cihanaydemir' e

Leonardo da Vinci, Mimar Sinan gibi ustalara bakarsanız yaptıkları eserlerde herşeyin mükemmelce çözülmüş olduğunu görürsünüz. Yeni yetme diye aşağiladığınız kişilerin backround unu bilmeden kestirmeden atılmış bu laf, fikirlere ne kadar kapalı olduğunuzu da gösteriyor. İç mimarlık fakültelerinde, betonarme, statik, matematik gibi mühendislik dersleri okutulmaya başladı da bizim mi haberimiz yok. Yoksa bir binayı mimar yapar, projesinin altına da imzasını atmak zorundadır kuralı değiştiril di mi???????
İç mimarlar da bina yapar mı oldular, çok yakın iç mimar arkadaşımın yer kazanmak için binanın kolonunu yokettiğini biliyorum ben.

Mimar mı, iç mimar mı olayım diyen arkadaşlaraydı benim sözüm: Mimarlık matematiği içinde barındıran bir meslektir. Matematik, mühendislik bilmezseniz hayal ettiğiniz yapı ayakta durmaz.
Sadece güzel sanatlara ilgiliyseniz, resimden, süslemeden hoşlanıyorsanız, iç mimarlığı seçmeniz daha doğru olur.
Ve şu bir gerçek ki, mimari yapılar yüzyıllarca ayakta kalır. Bir binanın içi ise, el değiştirdiği zaman içinde yaşayan kişinin kimliğiyle değişir, yenilenir. Aradaki farklardan biri de budur. Kabul etseniz de etmeseniz de.........Tarihi eserlerde, neden binanın dışı sabit kalmak suretiyle, içinin değiştirilmesi kabul edilir? Paris de, krallık döneminden kalan hiçbir yapıya dokunamazsınız, içini değiştirmek serbest..
İç mimar arkadaşlar merak etmeyin, biz sizi bağrımıza bastık. Mimar ve iç mimar arasında kabul etmeseniz de, mimarın dayanılmaz ağırlığı var.............
cecille offline   Alıntı Yaparak Yanıtla