Alıntı:
|
Orijinal metin cecille tarafından gönderilmiş
Mimarlık matematiksel bir iştir, dekorasyon ise göreceli olarak değişen mekan yaratım süslemesini içerir. Mimariyi kullanarak şehirler inşa etmiş olursunuz, dekorasyonla mekanların içini yaşatırsınız. Mimarlık çoğulları hedefler, diğeri tekillere hizmet eder. Mimari uzun seneler yaşar, diğerinin ömrü kısadır. Bir gökdeleni 23 senede inşa edersiniz, içini 6 ayda da süslersiniz.vs vs vs. Mimarinin tarihe etkisi vardır, tarihi anlatır,bilime ışık tutar, süslemenin içinde görseller olmasa mozaikler, heykeller gibi hiçbir kalıcılığı yoktur. Mimar olmasa, iç mimarlar içini süsleyecekleri yapıları nereden bulur? Konuya geniş açıdan bakalım, binalar insanları barındırır, içi süslenmese de çok işe yarar. Mimarlık mutlak olması gerekendir, iç mimari keyif işidir. Mimari içinde mühendisliği barındırır, iç mimari de matematik bilmeniz gerekmez.
|
Ancak bu kadar çiğ bir yaklaşım gösterilebilirdi.İnterior Design kavramı dünyada rüştünü ıspat etmiş mimariden sanat yönüylede ayrı görülmüşken türkiyedeki yeni yetme mimarlık öğrencileri tarafından bu kadar yerilmesi ne kadar manasız.Mimarın ben herşeyi yaparım mantığına İç mimar da ne yaptığınız tarihinizden belli şeklinde cevap verebilir o zaman bu ülkede.Heleki İç mimar matematik bilmez gibi bir cümle sarfedilmiş hayret etmeden gülerim buna ben.Ülkemizde İç mimarlık eğitimi 1925 yılından beri veriliyor ve gidişat onu gösteriyorki trendi iyice artan iç mimarlık olgusu nihayet bu ülkenin yapılarını güzelleştirecektir.(her anlamda güzel güzeldir) Yetenek sınavıyla öğrenci alan İç mimarlık bölümü mimarlık gibi değildir Yetenek Tanrı nın bir lutfu olarak kabul görülür.
İnanın Hayat sınavını vermiş Mimarlar mimari ve iç mimari konusuna bu kadar önem vermezken kimlik sorunu yaşıyan adayların bu denli can çekişmesi hayret verici.
Mimar İç Mimar yada Peyzaj mimarı kim ne isterse yapsın lakin güzel yapsın.(güzel ne güzeldir)
AYRICA YAZMADAN GEÇEMİYECEĞİM BUNLAR NE BİÇİM BİNALARKİ BÖYLE HER SABAH BÜNYEMDE YERLE BİR ETME İSTEĞİ UYANDIRIYOR.
MİMAR YADA İÇ MİMAR NE OLURSA OLSUN GÜZEL YAPSIN İŞİNİ.