Tek Mesaj Görüntüle
Eski 26-10-2005, 00:33   #4
ayasofya
Yönetici

ayasofya'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
ayasofya will become famous soon enough
yayınık aydınlatma:
benim distributed rendering kelimesinden türettiğim bir şey

tek bir ışık kaynağı yerine dağınık bir sürü omni ile yapılan bir şey
(aslında çok iyi biliyoruz hepimiz)
ancak e-light plug-in'i gibi değil yani bir yarı kubbeye eşit aralıklarla dizmiyor da siz karar veriyorsunuz.
tek tek omnilerin yerlerini deneye deneye koyuyorsunuz

hafiften ilk kurgusu zor
sonra max her render öncesi ışıkları setup ediyor ama standart render'da benim yeni aldığım
P4 3.0 Ghz
64 bitlik windows server (beta kullanıcısıyım) 2003 ile
tabiri yerindeyse zırt diye render alıyor.
eski laptopum (5 yıl önce ona da ciddi para verdim maaşım taksitlerine gitti durdu) bir kere RAM ile sorunu olan makine ile tek kare render'ı 6-7 dakikada alırken
bu yeni desktop'a 2 gigabyte ram koyunca oldukça rahatladım

şimdi bunları canavar makinem var kıskanın diye yazmadım
bazen doanımın verdiği nimetlerle tek bir ışığın yerini test etmek için 10 kere render alıyorsunuz canınız sıkılmıyor
bu işte bunu denedim ama yeni programlar ve yeni harici render motorlar bu makineyi de 2-3 yıl içinde demode edecek ona üzülüyorum. (çok uzun vadeli taksitli aldım da:-)))

harici render motorları ile bazen ilk seferde neyin nasıl etki yaratacağını bilmeniz gerekiyor ki deneme renderlarında fazla zaman kaybetmeyesiniz. yoksa iş bitmez.

galeri'deki çalışma sahiplerinin böyle özel yeteneklere sahip olduğunu düşünüyorum.

Ben de öyle bir olgu yok. Binayı çok sevdim. Saçağına itirazım oldu ve ekip başı kendine güvenince öyle kalamsını uygun gördük.

kısacası tek ve yetkili tasarımcı ben olmadığımdan sizlere mekanlar konusunda çok yetkin bilgiler veremem. Daha haberi yeni geldi ben de ona göre buraya resimleri koydum. Zaten tartışılması gereken yer sanırım yarışmalar bölümü.

açıkçası yavaş yavaş diğer yarışmacılardan da gördüğüm kadarı ile sadece ve maket fotoğrafı gibi mimari öğeleri öne koyan render'lar daha revaçta (oh nihayet)

Gece görüntüsü koymaya niyetli değildik ama koyduk bir sebepten ötürü. Ama yukarı doğru yanan ve rastgele silindirik hüzme bırakan projektörler Nazi hava kuvvetleri saldırısı beklemeyen Karabük Belediye binası için bence gereksiz bir süs idi :-)))) Onu yapmadık allahtan.

diyeceklerim bu kadar.

İleride zaman ve verimlilik problemlerimi giderirsem ekip başı kendimin olduğu yarışmalara girmek isterim. Şu aralar biraz uzak gibi. Ancak bu ekip de bal gibiydi. Çok seviyeli arkadaşlardı. Bence yarışma demek ekibin uyumu demek.

İlginize teşekkür ederim.

SMG'nin serbest mimarlık yapanlara koyduğu kredi şartı durduruldu.

Tasarlanmış-tasarlanmamış camiler

TÜRKÇE KARAKTER KULLANINIZ. "v" yerine "w" kullanmayınız. Kurallar için TIKLAYINIZ
ayasofya offline   Alıntı Yaparak Yanıtla