Tek Mesaj Görüntüle
Eski 12-10-2005, 15:23   #9
btl
Arkitera Üyesi

btl'in Avatar'ı

İstanbul
Mimar
btl is on a distinguished road
Alıntı:
Orijinal metin veronica55 tarafından gönderilmiş
burda yazılanların bazılarına katılmıyorum iç mimarlık, dekorasyondan çok farklı bir meslektir. aslında bir anlamda mimarlıkla işin sanatsal kısmının bir birleşimidir. hiç kimse bir iç mimar asla bir bina tasarlayamaz diyemez. çünkü iç mimarlık bölümünde mimari grafikler, yapı ve malzemeler gibi dersler de görülüyor. bir iç mimar mimarın bildiği herşeyi bilir zaten bilmek zorundadır. diğer türlü dekoratör olur onun adı iç mimar olmaz. iç mimar bir inşaatın kabası bittikten sonraki herşeyden sorumludur. elektrik, su tesisatından, asansörlerden, aydınlatmadan, yerleşimsen, ısıtma, soğutma sistemlerinden, ısı ve ses yalıtımından, çatı yalıtımından ve bunun gibi aklınıza gelebilecek pek çok şeyden. yani iç mimar mimarın işi bittikten sonra o mekana konfor ve işlevsellik vermektir ve bu işlevselliği estetik ve görsel olarak da tamamlamaktır. bence iç mimarlar ve mimarlar birbirlerini ezmeye çalışmak yerine birbirlerinin haklarını korumalıdırlar ki mekan yaratmak gibi hayatı direk yönlendiren çok önemli bir işi başarıyla özellikle avrupa yoluna girdiğimiz şu günlerde en verimli şekilde yapabilsinler.

Ben size katılmıyorum... Mimarın işi bitmez..Yazdığınız her işten mimarlar sorumludur.. İç mimarlar işin tekstil ve ahşap işlerine bakıyorlar maalesef....
btl offline   Alıntı Yaparak Yanıtla