Tek Mesaj Görüntüle
Eski 10-01-2002, 00:28   #12
arasburak
Forum Üyesi

Türkiye

Merhaba,

Türkiye'de devleti, eğitim sistemini beklemeden mimarlar ve sanatçılar "arte+" gibi kendileri bir "enstitü ve tv kanali" kursa sizce bu 2020'li yillarda Türkiye'nin mimarlık dünyasında oldukça önemli bir yere sahip olmasına sebep olmaz mı?

Bugün Kablolu TV'ye böyle bir kanal eklense, gençler bence bir "Centre Pompidou" belgeselini keyifle izler, ister ilgili olsun ister olmasın.

Belki bu şekilde mimarlığa istek ve heyecan duyanların sayısı diğer mesleklere oranla çok daha fazlalaşır ve jenerasyon yakalamak mı denir bilmiyorum ama böyle bir şey olur belki. Belki yeni bir akım Türkiye'den o yıllarda çıkar, Pritzker sahibi bir, iki belki üç Türk olur.

Bir de işlek bir yerde göze de hitab eden gençleri çekebilecek bir kütüphane, amatör çalışmaları sergileme alanı olursa... bunlar çok "masal" şeyler mi Türkiye'de? Siz mesleğin içindesiniz ve zirvedesiniz, yukardan bakınca bunlar çok mu büyük olaylar? çok mu imkansızlar?

Diğer meslekler nerede olursa olsun, bence mimarlık dünyanın en güzel ve en zor mesleğidir.(bugüne kadar ki gözlemim bu) Ve bence hiç bir meslek bu şekilde bir görselliği kullanarak insanları büyüleyemez.

Benim kafamdan bir örnek olarak 2023, 100.yılın İstanbul'unu adam etmek geçer mesela böyle bir düşünceyle pek çok genç mimarlık heyecanına kapılabilir, birgün de bunun meyveleri toplanır.

Çok teşekkürler, iyi çalışmalar
arasburak offline   Alıntı Yaparak Yanıtla