Merhaba,
İlgilenerek şehri incelediğiniz ve cevap yazdığınız için teşekkür etmek istiyorum ilk olarak.
Belpelis şehri aslında kafamda daha farklı bir işleyişe sahipti. Yani ben oyuncudan çok filmin yönetmeni olmak istiyordum. Benim gibi mimarlığı seven herkese kapıları açıktı (mimar yada degil), üstelik bazı gerçekler ve mâli problemler gibi kısıtlayıcılıklardan uzak, hayal gücünün sözünün geçtiği bir platform olarak 2000 yazinda fikri bulduğumda beni çok heyecanlandırmıştı.
2001'de simülasyonu başlattık, yani bu şehirde gerçek bir hayat başlamış gibi çalışacaktık. Yakın arkadaşlarıma anlattığımda "ilgilenir misiniz?" dediğimde ilgilenenler oldu. Ama İpek dışında da şehre aradığım (yoğunlukta) ilgiyi bulamadım pek. Yani diğerleri elinden geleni yaptı ve çok güzel şeyler yarattı ama sonuç olarak mimarlık onların gelecekteki hayali değildi, yani onlar bir yönetici, bir modacı veya matematikçi olarak ellerinden gelenin en güzelini yaptılar. Hepsi de katılımlarıyla beni çok sevindirdi. Ama mimarlığa gönül verenleri arıyordum daha çok. Anladım ki bulmak hiç de kolay değil. Yani ICQ'da ve okul panolarından 2001 yılı içerisinde yüzlerce kişiye projeden bahsettim ama aradığımı bulamadım açıkçası.
(Bu arada merak ettiğiniz okularımız da : Aras B., N.İsmail, A.Kozmidis, D.Korman, M.Kaskan: Işık Lisesi / İpek Uğurlu : Uluğbey Lisesi)
Bu nedenlerden dolayı Belpelis yavaş yavaş benim tasarımlarımı içine yerleştirdiğim sanal bir şehir oldu. Çünkü gerçekte bir tasarımı yapmak için araziyi ve çevresini iyi tanımanız gerekiyor ve ben de bu çalışmayı Belpelis üzerinde yapabiliyorum biraz ilkel de olsa
Tekrar teşekkür ediyorum ve iyi çalışmalar diliyorum. (Arkadaşlarım da yazınızdan büyük keyif aldı, onlar adına da teşekkür etmek istiyorum)