Konu: Emre Arolat
Tek Mesaj Görüntüle
Eski 04-01-2002, 15:29   #73
Emre Arolat
Diyalog Konugu

Emre Arolat'in Avatar'ı

rennie ve mimarlar odası

Türkiye'deki Mimarlar Odası, batıdaki olumlu örneklerin olanaklarına sahip değil. Örgütsel yapılanması, mesleğin ve mimarların gerçek sorunları ile boğuşup kalıcı çözümler üretebilecek nitelikleri içermiyor. Kişisel olarak, Oda'yı ve yöneticilerini suçlayıp durmak yerine, bu kurumun işlerliğinin ve yaptırım gücünün arttırılması ve bu gücün daha doğru mecralara yönlendirilmesi yönünde katkı koyma çabasında olunması fikrindeyim.

Merkez ülkelerindeki mesleksel çarkın en önemli parçalarından biri olan bu tür örgütlerin yöntem ve sistemlerinin örnek alınabileceğini ve böylelikle tasarlanacak modelin gerçek bir güç oluşturabileceğini düşünüyorum. Bu konuda, meslek içinde hem çok deneyimli hem de çok dinamik birkaç isim var. Ancak bu potansiyelin "Oda" üzerinden kullanılır kılınması henüz olası görünmüyor. Bu durum, başka sivil toplum örgütlerinin kurulmasına neden olacak ve tıkanıklık böylece zorlanabilecek diye düşünüyorum.

Genel Başkan ben olsaydım, hemen istifa eder, yerime yukarıda sözünü ettiğim birkaç isimden birinin geçebilmesi için var gücümle çalışır ve bu gerçekleştiğinde de kendisine elimden gelen tüm desteği verirdim.
Emre Arolat offline   Alıntı Yaparak Yanıtla